Još 3 grada se digla na noge zbog Mateja: Svaka informacija se proverava, makar i čudna (MAPA)

Zbog udaljenosti i lošijeg položaja nije zabeleženo da li je Matej preskočio ogradu na doku i ušao u vodu

  • 18
Matej Periš nestao Splicanin, gradovi u kojima se odvija potraga, Mapa Ilustracija: Nikola Jovanović Foto: MUP RH

U potragu za mladim Splićaninom Matejem Perišem (27), koji je nestao u noći između 30. i 31 decembra, uključene su i policije u gradovima koji se nalaze duž reka Save i Dunava. Nestanak su prijavili njegovi prijatelji iz Splita, pa je potraga prvo krenula u Beogradu da bi se ubrzo proširila i na Pančevo, Smederevo i Požarevac.

- Prvo smo počeli sa pretragom reke Save, njenog korita i priobalja. Zatim, Dunav nizvodno od Pančevačkog mosta, ali pomaka u istrazi još nema. U potragu su uključene i kolege iz Pančeva, Smedereva i Požarevca koji pretražuju reku i napuštene objekte koji se nalaze duž Save i Dunava. Potraga i dalje traje, ne samo vodotokovima u Beogradu, nego i šire. Obaveštene su i kolege iz drugih uprava i svaka informacija do koje oni dođu, proverava se i deli bez obzira koliko ona bila čudna - objašnjava naš sagovornik blizak istrazi.

Prema jednom od snimaka koje je juče MUP Srbije objavio, Matej je uočen 31. decembra u 1.31 h kako se kreće oko restorana "Savanova", oko žive ograde i nastavlja kretanje ka šetalištu i dolazi do reke Save.

Telefon

- Zbog udaljenosti i goreg položaja nije zabeleženo da li je Matej preskočio ogradu na doku i ušao u vodu. Lociranjem Matejevog telefona preko baznih stanica indikativno je bilo kretanje jednog „objekta” u reci Savi. Vreme i trasa kretanja ovog „objekta” poklapaju se sa kretanjem Matejevog telefona - kaže sagovornik iz policije.

Međutim, dosadašnja istraga nije utvrdila niti postoje dokazi da je Matej upao u Savu. I njegov otac Nenad Periš rekao je medijima da nema informaciju da je njegov sin upao u vodu.

(Telegraf. rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zlatka

    13. januar 2022 | 18:24

    Ispostavilo se da Mateja više vole ljudi iz Srbije,od njegovih školskih drugova?? Molim sve da ga traže...Želim da je živ!!!

  • Beogradjanka

    13. januar 2022 | 22:39

    Ovaj otac od mateje, nas je sve ganuo, svojom dobrotom, kulturom, smirenošću, i td. Zelimo svi, da nadje sina živa!!!!! 🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏

  • zec

    13. januar 2022 | 19:16

    Normalno da ga svi traze i on je covik.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA