I večeras se traga za nestalim Matejem: Teren pretražuju pripadnici Mreže za opasnost i vatrogasci Palilule

Mladić iz Splita poslednji je put viđen u noći između 30. i 31. decembra

  • 3
Matej Periš potraga mobilni Foto: Nikola Tomić, MUP RH, Pixabay

Potraga za Splićaninom Matejem Perišem (27) koji je nestao u noći između 30. i 31. decembra u Beton hali u Beogradu, traje i večeras. Snimci večerašnje potrage za mladim Splićaninom objavljeni su na društvenim mrežama.

Mateja večeras traže pripadnici Mreže za opasnost Srbije kao i vatrogasci sa Palilule.

Potraga se sada vrši i pomoću satelitskih snimaka koji će biti pribavljeni na molbu Nenada Periša, oca nestalog mladića. Kako je objašnjeno, sateliti kruže nad Beogradom dva puta dnevno, a ukoliko se desilo da su baš u vreme kada je Matej izašao iz kluba snimili njegove kretanje, onda bi ti snimci bili od velike pomoći. Napominje se samo da je rezolucija satelitskih snimaka loša i teško je prepoznati ko je na njima.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
A post shared by 192.RS (@192_rs)

Potraga za Matejem ne odvija se samo na rekama i priobalju, već i na široj teritoriji Beograda. Policije u Smederevu, Pančevu i Požarevcu, takođe, su obaveštene o potrazi.

MUP je u kontaktu sa kolegama iz drugih uprava i svi su obavešteni o toku istrage, a u istrazi učestvuje i Žandarmerija.

- Svaka informacija koja dođe do nas ili njih, ma koliko ona bila čudna i ne poklapa se sa informacijama koje mi imamo, apsolutno svaku proveravamo - rekao je inspektor MUP.

U potragu za Splićaninom korišćeni su psi tragači, dronovi i termovizijske kamere pomoću kojih su snimani napušteni objekti. Ovo je rađeno kako bi potraga bila brža i efektivnija. Međutim, do sada ništa od toga nije urodilo plodom.

Najviše informacija otkriveno je pregledanjem na hiljade snimaka sa sigurnosnih kamera i lociranjem telefona Mateja Periša. Utvrđeno je da je njegov telefon u jednom trenutku lociran kod restorana Savanova, a nekoliko minuta kasnije u blizini Velikog ratnog ostrva.

Video: Išli smo putem kojim se kretao Matej Periš pre nego što je nestao: Rekonstrukcija iz prvog lica

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 534

    16. januar 2022 | 00:41

    Zar vam nije muka više? Momak iz srbije je nestao pre 20 dana i niko ga ne traži.

  • Србија до Токија, Русија до милвокија

    15. januar 2022 | 23:53

    Док ви трошите ресурсе Србије на његово тражење, његови сународници вечерас на рукометној утакмици скандирају ,,Убиј Србина."

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA