≫ 

Jurić: Živim za dan kada ćemo ispratiti Mateja i Nenada Periša, kada ćemo svi proslaviti njegov povratak kući

Ima nekoliko činjenica koje mogu da ukažu na to da je Matej živ. Jedna je signal mobilnog telefona koji je uhvaćen kod Velikog ratnog ostrva. Drugo, zaista ni jedna činjenica nije dokazala da se on utopio u Savi, kaže Jurić

 • 13

Igor Jurić iz Centra za nestalu i zlostavljanu decu u izjavi za Telegraf.rs tvrdi da "čvrsto veruje da je Matej živ jer ne postoji ništa što bi ga uverilo u suprotno". Kako sam kaže, u Srbiji su postojali primeri da se nestala osoba nađe i nakon 60 dana ili nekoliko godina.

- Živim za dan kada ćemo put doma u Hrvatskoj ispratiti Mateja sa svojim ocem Nenadom. Kada ćemo svi zajedno proslaviti njegov povratak kući- kaže  Jurić.

Jurić kaže da najbolje razume i Nenada i svakog oca koji traga za nestalim detetom. Ono što najviše ubija jeste ta neizvesnost koja razara ljude. Trinaest dana je trajala potrga za njegovom ćerkom Tijanom. Oni su kao porodica dobili priliku da ožale svoju ćerku dok mnogi ne znaju kakav je kraj u slučaju njegovog deteta.

Što se tiče mladog Splićanina, Jurić ne želi da gubi nadu iako je "Matejev nestanak za njega velika enigma".

- Ima nekoliko činjenica koje mogu da ukažu da je Matej živ. Jedna je signal mobilnog telefona koji je uhvaćen kod Velikog ratnog ostrva. Drugo, zaista ni jedna činjenica nije dokazala da se on utopio u Savi. Ne postoji dokaz da se utopio - kaže Jurić.

- Nenad Periš, otac nestalog mladića pokazao je izuzetnu hrabrost, ogromno dostojanstvo i pokazao je svim ljudima na svetu kako treba da se ponaša čovek koji je na tako težak način povređen. Njega boli sama situacija da mu nema sina. Svaku priliku koristim da mu odam priznanje i želju da Mateja nađe živog. Često ja razmišljam o tome zašto se tako strašne stvari dešavaju tako dobrim ljudima. Čini mi se da i Bog daje krst ljudima koji mogu da nose tako teške terete, tu samu patnju... Čini mi se da ni sam Periš nije sasvim slučajno izabran - kaže Jurić.

Matej Periš nestao je u noći između 30. i 31. decembra kada je ostavio svoje prijatelja u klubu "Gotik", a on u majci kratkih rukava izašao napolje. Prema rečima njegovog oca tri puta je pokušao da zaustavi taksi što mu sve ukazuje da je Mateja hteo negde da ide.

Video: Nenad Periš o 30 dana potrage za Matejem Perišem: Ima snažnu poruku za sina

(Telegrf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

 • Dejan

  8. februar 2022 | 21:22

  Ok. Ajd da pođemo od toga da je tako kako tvrdi gospodin Jurić. A gde onda živi celo vreme u nekoj pećini možda ? A drugo pitanje od čega se hrani ? I ja bi voleo da se pojavi živ i zdrav ali treba ostati realan. Zašto se nebi javio svom ocu da je živ ?

 • Vesna Kraljevcanka

  8. februar 2022 | 23:35

  Daj Boze gospodine Juricu. Vama se divim na snazi posle tragedije koju ste doziveli 😪😪😪. Gospodinu Nenadu takodje. Od sveg srca zelim da sa Matejem ode u Split kod svoje porodice 🙏🙏🙏

 • Bože oprosti mi

  8. februar 2022 | 23:00

  Šta je dokaz da se neko utopio? Telo nije isplivalo i nije mi jasno šta dokazuje da nije u vodi. Pitam se i da li bi on dozvolio da mu roditelji ovoliko pate.. jedino ako ne može da se javi, izgubio pamćenje ali ko ga hrani taj zna da ga traže. Možda je zarobljen, ali zašto. Daj Bože da je živ ja samo pokušavam logiku da uključim.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA