Nadbiskupu Hočevaru ukrali kofer posle mise za nestalog Mateja: Pozvao vernike da se mole za lopova

Nadbiskup Hočevar bio je podstaknut lepim hrišćanskim gestom majke koja je decu učila da mole za ubicu svog oca

  • 6

Beogradski nadbiskup Stanislav Hočevar pozvao je u subotu, 5. februara vernike okupljene u katedrali Uznesenja Blažene Device Marije na Vračaru da se mole za osobu koja je odnela kofer s nadbiskupovim liturgijskim stvarima, navodi se na sajtu Beogradske nadbiskupije.

Nadbiskup Hočevar bio je podstaknut lepim hrišćanskim gestom svoje majke koja je decu učila da mole za ubicu svog oca.

Okupljena verska zajednica, pre završnog liturgijskog blagoslova, molila je za preobraćanje osobe koja je, verovatno ne znajući šta je u koferu i misleći da su u njemu vredne stvari, otuđila liturgijsko odelo i liturgijske predmete koji pripadaju nadbiskupu Hočevaru.

Naime, u petak, 4. februara 2022. godine nadbiskup je imao večernju misu u Crkvi svetog Ante Padovanskog u Beogradu, a misa je održana za porodicu Mateja Periša koji je u Beogradu nestao 30. decembra 2021. godine i za njegov pronalazak. Posle mise kofer s liturgijskim odelom i stvarima nadbiskupa Hočevara odložen je u automobil, a nadbiskup se zajedno s ostalim sveštenicima i Nenadom Perišem, ocem nestalog Mateja uputio u franjevački samostan svetog Ante Padovanskog. Za to vreme u dvorištu franjevačkog samostana za sada nepoznati počinilac provalio je u automobil razbivši staklo, otvorivši isti pa je iz njega odneo kofer s liturgijskim odelom i stvarima.

O svemu je odmah upoznata policija koja je izišla na mesto događaja i napravila uviđaj. I dalje se traga za počiniocem.

Beogradska nadbiskupija pozvala je počinioca da vrati otuđene stvari za koje iz Nadbiskupije veruju da nikome drugome neće biti od koristi, a eventualne pronalazače istih da se jave u Nadbiskupiju, u Ulici Svetozara Markovića 20 u Beogradu ili u najbližu policijsku stanicu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA