≫ 

Pokretna kancelarija Gorana Vesića sa građanima obrenovačkog naselja Dubrava

Prema njegovim rečima, Grad Beograd u ovom trenutku planira nekoliko velikih investicija na teritoriji opštine Obrenovac

  • 0
Goran Vesić, Pokretna kancelarija, Dubrava Foto: Beoinfo

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić obišao je danas svojom pokretnom kancelarijom radove na asfaltiranju puta za obrenovačko naselje Dubrava, kao i domaćinstvo Svete Pantelića u ovom naselju. Obilasku je prisustvovao predsednik opštine Obrenovac Miroslav Čučković i direktor JKP "Beograd put" Ivan Tejić.

Vesić je istakao da je tokom poslednjih osam godina Grad Beograd u rekonstrukcije i izgradnju novih puteva u opštini Obrenovac uložio oko milijardu dinara, odnosno nešto više od osam miliona evra.

- To praktično znači da je svake godine u obrenovačke puteve ulagano oko milion evra. Koliko je to važno vidimo danas, na ulazu u naselje Dubrava, jer će ljudima koji ovde žive asfaltiranje puta skratiti potrebno vreme do dolaska na posao, budući da mnogi rade u TENT-u. Sa druge strane, u periodu od 2008. do 2013. godine u Obrenovcu je izgrađena svega jedna ulica, bez rekonstrukcije ijednog puta. To takođe govori o tome koliko ulažemo u prigradske opštine i koliko su nam važne. U naselju Dubrava žive pretežno Romi, ali mi ne delimo ljude po nacionalnosti ili mestu gde žive, već se trudimo da svi stanovnici Beograda dobiju iste uslove za život. Na isti način se odnosimo prema Terazijama, Dubravi ili Marinkovoj bari - rekao je Vesić.

Prema njegovim rečima, Grad Beograd u ovom trenutku planira nekoliko velikih investicija na teritoriji opštine Obrenovac.

- Pre svega to je projekat BG voza, za koji trenutno urbanisti rade svoj deo posla kako bismo gradsku železnicu produžili od Surčina do Obrenovca. Na taj način Obrenovčani će dobiti još jednu vezu sa centrom grada. Uskoro bi trebalo da bude raspisan tender za izgradnju gradske pijace, čime želimo da pokažemo da bi Obrenovčani trebalo da imaju pijacu kvaliteta poput Palilulske pijace ili bilo koje druge u centralnim delovima grada. Osim toga, Grad je opštini Obrenovac pomogao da započne izgradnju akva-parka. Takođe, do kraja ove godine svaka kuća u Obrenovcu će dobiti vodu, dok ćemo u okviru projekta "Čista Srbija", što je možda i najvažnije, početi izgradnju fabrike za preradu otpadnih voda i kanalizacione mreže. Samo šest obrenovačkih mesnih zajednica neće dobiti kanalizaciju u prvoj fazi tog projekta, već će dobiti u okviru manjih projekata sa manjim postrojenjima za preradu otpadnih voda. Približavamo se trenutku, koji je udaljen svega nekoliko godina, maksimalno pet, kada nijedna kuća u Obrenovcu neće biti bez priključka na kanalizacionu mrežu. To je povećanje kvaliteta života svih Beograđana i to je nešto o čemu sanjamo, zbog čega danas i jesmo u Dubravi, a na Terazijama - poručio je Vesić.

Zamenik gradonačelnika je nakon obilaska radova obišao i domaćinstvo Svete Pantelića u Dubravi, gde je sa domaćinom, članovima njegove porodice i komšijama razgovarao o svim problemima sa kojima se susreću stanovnici ovog dela Obrenovca. Asfaltiranje puta za naselje Dubrava započeto je nakon što su meštani od zamenika gradonačelnika zatražili sanaciju puta koji je bio u lošem stanju, navodi se u saopštenju Sekretarijata za informisanje.

Predsednik opštine Miroslav Čučković je istakao da je pored asfaltiranja puta za naselje Dubrava trenutno u toku rekonstrukcija Solunske ulice u naselju Zvečka.

- Takođe, mašine su spremne za asfaltiranje svih ulica u naselju Šljivice, a opština paralelno sa ovim poslovima u Maloj Moštanici, Bariču i Sremu planira asfaltiranje oko 40 manjih ulica i sokaka. Na taj način ćemo projektom "Asfalt do svake kuće" doći do boljeg kvaliteta života za stanovnike opštine Obrenovac. Put koji vodi do naselja Dubrava povezuje nekoliko sela - Brović, Piroman, Skela, Trstenica sa šabačkim putem i termoelektranom - rekao je Čučković.

Video: Vesić sa Pokretnom kancelarijom u Bariču

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA