≫ 

Ovako je Beograd pomagao ostatku Srbije, Crnoj Gori, Srpskoj i Hrvatskoj: Prošle godine donacije su se nizale

Naročita pažnja poklanja se Kosmetu

  • 0
Kamion Sjenica Foto: Beoinfo

Grad Beograd neretko upućuje pomoć drugim gradovima Srbije, pa i regiona. Nekada je ta pomoć novčana, a nekada i konkretna, u vidu vozila ili predmeta. Tako je nedavno Sjenica dobila kamion za odnošenje smeća, a pamti se i donacija autobusa 2016. godine gradu Nišu. Češće je reč o novcu koji se opredeljuje za projekte, a pomoć prestonice redovno se upućuje Kosovu i Metohiji.

Krajem prošle godine Grad Beograd donirao je opštini Nikšić dva miliona evra.

Kako je kazao nikšićki gradonačelnik Marko Kovačević, novac će biti iskorišćen za razne projekte.

- Najznačajniji su rekonstrukcija "Široke ulice" u Dragovoj Luci, kao i rekonstrukcija Ulice Živka Nikolića. Takođe, imamo i program podrške kulturi i sportu, gde će jedna od značajnijih stvari biti renoviranje fiskulturne sale u Osnovnoj školi "Dušan Bojović" u Župi - kazao je Kovačević.

Novac će biti uložen i u Komunalno preduze i Službe zaštite i spasavanja kroz proekte koje budu kandidovali. Takođe, investitorima koji budu dolazili u Nikšić, biće obezbeđene subvencije.

Nešto ranije potpisan je i sporazum o saradnji sa Gradom Banjalukom.

On podrazumeva tri projekta: izgradnju osnovne škole u banjalučkom naselju Ada, gradnju stadiona s profesionalnom atletskom stazom u naselju Lauš, kao i izgradnju gradskog parka.

Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić je istakao da je ovo samo prva faza saradnje i izrazio uverenje da će u budućnosti mnogi značajni projekti još više približiti Beograd i Banjaluku.

Pre oko nedelju dana Beograd je opštini Sjenica donirao kamion za odnošenje smeća. Slična donacija upućena je Kosovskoj Mitrovici i Zubinom Potoku.

Kamion Sjenica Foto: Beoinfo

Maja prošle godine Beograd donirao je auto-dizalicu Kosovskoj Mitrovici, a ključeve vozila gradonačelniku severnog dela Kosovske Mitrovice Aleksandru Spiriću uručio je zamenik gradonačelinika Goran Vesić.

Kada je prošle godine stravičan zemljotres pogodio Glinu i Petrinu, Grad Beograd uputio je pomoć srpskim sredinama u pogođenom području.

Donirano je 30 stambenih kontejnera. Stambeni kontejneri su posebno bili namenjeni pravoslavnim porodicama na području Petrinje i Gline, kako bi proslavili Božić onako kako dolikuje, sa krovom nad glavom.

Oktobra prošle godine donirano je i 300 tablet uređaja učenicima sa Kosova i Metohije.

Autobus GSP ILUSTRACIJA, foto: M. B.

Poznato je da je 2016. godine Beograd Gradu Nišu donirao jedan novi gradski autobus.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA