≫ 

Ovako izgleda izvaljen spomenik Milici Rakić i deci stradaloj 1999: Bolno je saznanje ko je mogući krivac

Park je pokriven nadzornim kamerama i ovaj slučaj "Zelenilo" je prijavilo Ministarstvu unutrašnjih poslova

  • 61

Spomenik male Milice Rakić, tužna slika i prilika izgubljenog detinjstva koja prolaznike na Tašmajdanu podseća na krvavu 1999. godinu pre dva dana je nestao sa postamenta. Ostala su samo krila na kojima piše "Bili smo samo deca". Naši reporteri proverili su kako spomenik sada izgleda.

Kome je zasmetala mala Milica, trogodišnja devojčica stradala na noši tokom bombardovanja Batajnice? Treći put otkad je postavljen, spomenik je oskrnavljen.

Kako smo nezvanično saznali, upravo deca, ona rođena mnogo posle rata, uspela su da sruše spomenik i pomerila su ga u stranu. Ako i nije bio vandalizam, onda je svakako nevaspitanje. Roditelji bi morali deci da objasne šta predstavljaju takvi spomenici, a ovaj, koji predstavlja Milicu Rakić, simobilizuje svu decu koja su stradala od NATO bombi.

Srećom, spomenik nije oštećen. Obezbeđenje ga je pronašlo i predalo "Zelenilu Beograd" na čuvanje, a imali smo priliku i da se uverimo da je skulptura sačuvana u celosti.

Park je pokriven nadzornim kamerama i ovaj slučaj "Zelenilo" je prijavilo Ministarstvu unutrašnjih poslova.

Ovaj spomenik postavljen je 2000. godine.

Video: Sramota u centru: Ponovo oskrnavljen spomenik muftiji Jusufspahiću

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • SVM

    19. februar 2022 | 12:42

    A šta je nego vandalizam? Zar je bitno koliko neko ima godina i šta mu je motiv. Vandalizam je svakako. Neka ima i 11 godina,ako tako nešto zna i može da uradi onda mora da snosi i posledice

  • Маре

    19. februar 2022 | 12:40

    Београд је пун оних којима није место нити у њему, а најмање у Србији.Полако подижу главе и скрнаве чак и обележје детета страдалог због тога што је неко хтео да покаже колико му је моћно оружје.Није лепо клети, али, вратило им се бар двоструко за све оно што су чинили по свету.

  • Miroslav

    19. februar 2022 | 15:51

    Mora se doneti zakon da ako maloletnik nesto osteti roditelji placaju kaznu ili idu u zatvor. Da vidite kako bi za par meseci deca bila kao bubice

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA