Očišćena divlja deponija na Bežanijskoj kosi: Uklonjeno više od 200 kubika otpada

U Beogradu ima oko 30.000 kontejnera i oko 90.000 kanti namenjenih individualnim domaćinstvima za odlaganje otpada

  • 4
Divlja deponija na Bežanijskoj kosi Foto: JKP Gradska čistoća

JKP "Gradska čistoća" uklonilo je sa "divlje" deponije u neposrednoj blizini nehigijenskog naselja na Bežanijskoj kosi više od 200 kubika raznog otpada.

Sa pet vozila različitog kapaciteta, radnim mašinama i ljudstvom JKP "Gradska čistoća" uspelo je da sanira nelegalno smetlište na Bežanijskoj kosi koje naružava i negativno utiče na životnu sredinu sugrađana ovog

beogradskog naselja.

- JKP "Gradska čistoća" "divlje" deponije sanira kroz vanredne aktivnosti preduzeća. Od velike je važnosti da se jednom sanirane deponije ne formiraju iznova. Zato apelujemo na sugrađane da otpad odlažu na mesta za to predviđena, ali i da nadležnima prijave nesavesne pojedince koji to ne čine.

U Beogradu ima oko 30.000 kontejnera i oko 90.000 kanti namenjenih individualnim domaćinstvima za odlaganje otpada, kao i usluga odnošenja grđevinskog i kabastog otpada i apsolutno nema razloga, ali ni opravdanosti da otpad završava na mestima koja za to nisu predviđena. Samo u saradnji sa sugrađanima Beograd može biti još čistija i zdravija sredina na korist svim Beograđanima - rekao je direktor JKP "Gradska čistoća", Marko Popadić.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Parker

    20. februar 2022 | 13:58

    Na čijem zemljištu je bila deponija? Na gradskom? Kazni odgovorne.

  • Pravi ekolog

    20. februar 2022 | 16:24

    Koliko li će vremena proći dok tu ne nastane ponovo deponija? Šta kaže Savo?

  • Miile

    20. februar 2022 | 19:50

    To nije divlja deponija nego nelegalno ,,romsko" nehigijensko naselje,odneta su im osnovna sredstva za život, kartoni,kese,gume,staklo,kampagaf papiri..ali oni su i dalje tu i već sutra dovlače sasomange

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA