≫ 

Drama na beogradskom aerodromu: Flaj Dubai napravio grešku, putnici su bili ugroženi

Uslovi poletanja na aerodromu navodno su bili povoljni

  • 2
Kontrola letenja, avion, aerodrom Foto: Shutterstock

Avion avio-kompanije Flaj Dubai Boing na liniji Beograd – Dubai poleteo je sa neadekvatnog početnog položaja na pisti aerodroma „Nikola Tesla“. Imao je nizak profil poletanja niz pravac 30.

Kako je jedan svedok konstatovao, „jedva se na vreme odvojio od poletno-sletne staze“ pre potencijalno tragičnijeg ishoda, piše Tangosix.

Kako AvHerald navodi, posmatrač na zemlji je prijavio da je letelica preletela kraj piste na samo nekoliko metara, da se odlepila od zemlje 300 metara pre njenog kraja, ali i da je, prema svedoku, „započela rotaciju veoma sporo (za poziciju u kojoj ju je započela)“. Navodno je odmah nakon poletanja zabeležena i radio-razmena posade aviona sa beogradskim tornjem.

Avion je nakon ovakvog poletanja nastavio sa normalnim profilom penjanja i bez drugih incidenata sleteo je po planu leta u Dubai. Na beogradskom aerodormu u vreme poletanja bilo je oko sedam čvorova vetra i meteo uslovi su bili povoljni.

Za avio-kompanije iz Ujedinjenih Arapskih Emirata ovo je treći ozbiljni incident prilikom poletanja za par meseci, konstatuje Tangosix.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA