≫ 

Unuci tvrde da su im tukli baku u Domu, oglasila se vlasnica: "Sestre su je držale, otrov joj je upao u oči"

Korisnica Doma za stare "Palma" u Beogradu zadobila je modrice od laktova do šaka i ogrebotine po licu

  • 53
Dom za stare, povrede, modrice, baka Foto: Privatna arhiva

Korisnica Doma za stare "Palma" u Beogradu G. B. (87) iz ove ustanove izašla je sa modricama po rukama i ogrebotinama na licu, a njeni unuci sumnjaju da je baka pretučena. Jedan od unuka javio se Telegrafu navodeći da je čitav slučaj objavio policiji i Inspekciji Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja. Vlasnica doma je za Telegraf odgovorila na njihove optužbe.

- Baka je nekoliko godina u tom domu, a mi mesecima pokušavamo da je prebacimo u državni na Bežanijskoj kosi. Sve je bilo spremno za prelazak, a brat je pozvao u petak vlasnicu doma "Palma" i rekao da želi da dođe po baku, da bi mu ona rekla da sačeka još neki dan jer ima urinarnu infekciju i temperaturu, kao i da pije antibiotike - započinje naš sagovornik.

Njemu je to, dodaje, bilo sumnjivo, te je dom u kojem je baka smeštena pozvao ponovo, u nedelju.

- Tada je rekao da će svakako da dođe, a onda mu je druga sestra, odnosno zaposlena u domu rekla: "Nemojte da se iznenadite, baka ima ogrebotine i modrice". Odmah je otišao tamo, a najpre mu nisu dali da je vidi. Kada je ipak ušao u dom, video je da baka ima modrice od laktova do šaka na obe ruke i ogrebotine po licu - navodi unuk G. B.

Odmah je pozvao policiju, koja je, kaže naš sagovornik, izašla na teren i sastavila zapisnik.

- U ponedeljak smo baku vodili kod lekara, gde su ustanovljene lake telesne povrede. Iz doma su izneli više verzija, a jedna od njih je bila da ju je udarala neka druga žena, pa kako se baka sama udarala... Naša baka jeste dementna, ali ume vrlo razgovetno da priča i svesna je svega. Rekla nam je da ju je jedna sestra tukla mokrim peškirom, a druga ju je udarala po glavi i licu - ističe uznemireni unuk dodajući da je njegova baka nekadašnja učiteljica koja je učila veliki broj generacija.

Oglasio se Dom "Palma"

Vlasnica Doma za stare "Palma" iznela je za Telegraf.rs svoju verziju priče.

- Sredinom februara je jedna korisnica u dom donela vaške. Svi su počeli da se češu, a to se brzo širi, bio je to veliki problem za dom. Kupili smo šampon protiv vaški i njime tretirali sve korisnike. Među njima je bila i G. B. Jedna od zaposlenih je nanela taj šampon G. B. na glavu, koji se, inače, drži pola sata. Šampon je baki upao u oči, pa je počela da viče, vrišti i da beži iz kupatila - započinje vlasnica doma.

Kako kaže, radnice su morale da reaguju i da je zadrže, kako bi joj isprale šampon iz očiju.

- To je čist otrov, mogla je da oslepi i zato su sestre, da bi joj isprale oči, morale da je stisnu za ruke i drže. Tako su nastale te modrice na njenim rukama - objašnjava naša sagovornica dodajući da nije bila u domu kada je izbio ovaj incident.

Na pitanje otkud baki ogrebotine po licu, vlasnica odgovara:

- To se ona ogrebala kada je pokušavala da skloni kosu sa lica.

Kako nezvanično saznajemo, policija je dobila prijavu, a o svemu je obavešteno Drugo osnovno tužilaštvo u Beogradu.

Iz Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja rekli su za naš portal da Odeljenje za inspekcijski nadzor postupa po pritužbi srodnika na rad navednog doma, u okviru svojih nadležnosti.

Video: Tamara, mlađa sestra i braća za 2 godine izgubili tatu, baku i mamu: Bilo je teško, sve se promenilo

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ooo

    10. mart 2022 | 22:57

    Pa dobro vlasnice doma, ako se to i desilo, sto niste pozvali unuke, decu, da im to kažete, sto niste pruzili pomoć baki, a ne samo da lapate pare... Treba to isterati do kraja

  • Kontrola

    10. mart 2022 | 22:58

    Trebaa pojacatii kontrolu domovaa za stare sa cescim izlaskom inspekcije jer ovako nesto se često dogadja u domovima

  • Realno

    10. mart 2022 | 22:56

    Prokleti da ste,zar na neciju majku i baku da ovo uradite?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA