≫ 

Još dve lažne dojave o bombi na letu za Rusiju iz Beograda: Jedan poziv stigao iz Poljske?

U kontradiverzionom pregledu aviona učestvovali su pripadnici Čete za protivdiverzionu zaštitu i Čete vodiča službenih pasa

  • 20
Lažna dojava bomba na letu za Moskvu , Beograd aerodrom Nikola Tesla , Air Serbia Er Srbija Foto: MUP Republike Srtbije

Kontradiverzionim pregledom letelice ustanovljeno je da je dojava o eksplozivnoj napravi navodno postavljenoj u avionu koji je sa Aerodroma "Nikola Tesla" trebalo da poleti za Sankt Peterburg bila lažna, saopštio je MUP.

Za šest dana na aerodromu Nikola Tesla u Beogradu danas je bila četvrta lažna dojava da je u avionu namenjenom za let za Rusiju postavljena bomba.

Policija zajedno sa tužilaštvom radi na identifikaciji i procesuiranju osumnjičenih koji su mejlom uputili ovu, kao i prethodne lažne dojave.

Kako je utvrđeno poziv je stigao iz Poljske, navode Novosti. Avion je po planu trebalo da poleti za Moskvu u 21.40 časova.

I tokom večeri jedna dojava

Kako je u sredu uveče saopštio MUP, još jedna dojava se desila tokom večeri. Dojava da je u avionu, koji je trebalo u sredu uveče da poleti iz Beograda za Moskvu, postavljena eksplozivna naprava, bila je i ovog puta lažna, ustanovljeno je kontradiverzionim pregledom letelice.

Poslednjih dana svakodnevno stižu prijave o bombama na letu Beograd-Moskva. Kako navode Novosti, dojave o eksplozivnoj napravi u avionu "Er Srbije" su do sada stizale mejlom sa elektronske adrese u Ukrajini.

U kontradiverzionom pregledu aviona učestvovali su pripadnici Čete za protivdiverzionu zaštitu i Čete vodiča službenih pasa Posebne jedinice policije Policijske brigade PU za grad Beograd, Specijalne antiterorističke jedinice, Uprave granične policije, Uprave saobraćajne policije i PS Surčin.

Video: SAJ evakuiše avion u Surčinu: Putnici bezbedno napuštaju letelicu pred potragu za bombom

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • PIXY

    16. mart 2022 | 19:56

    LJudi jeste li vi bolidi,uradite taj pregled pre poletanja,pa neka se onda j..u

  • Гаргамел

    16. mart 2022 | 20:18

    Нека се не јављају на телефон😂

  • Rade

    16. mart 2022 | 20:07

    To u zemlji u kojoj vlada red i zakon može jednom da se desi!! A 3 i 4 puta ili svaki drugi dan može samo u BANANA državi

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA