≫ 

Predstavljeni najvažniji projekti koji će promeniti sliku Beograda: Među najvažnijima metro sistem

Projekti su predstavljeni na konferenciji o razvoju nekretnina i infrastrukture u Srbiji održanoj u hotelu "Metropol"

  • 0
Beograd, Panorama centar grada Foto: Nikola Tomić

Najvažniji gradski projekti koji bi mogli da promene sliku grada Beograda, ali osiguraju da prestonica bude sigurno mesto za investicije u narednim decenijama i bolje mesto za život, predstavljeni su na konferenciji o razvoju nekretnina i infrastrukture u Srbiji održanoj u hotelu "Metropol".

- Među velikim brojem projekata koje smo danas predstavili, svakako najvažniji je metro sistem, nešto što će dovesti do najvećih promena i najviše u budućnosti uticati na način života u Beogradu, ali i na cenu nekretnina.

Počela je izgradnja Linijskog parka, koji će isto tako usloviti da Beograd bude znatno zdraviji i zeleniji grad, da se jednostavnije koriste zelene površine u smislu pešačenja i bicikliranja i svega onoga što prati strateške ciljeve koje smo definisali u Planu održive mobilnosti i Strategiji razvoja Grada Beograda do 2030. godine, a potvrđeno će biti u najvažnijem gradskom dokumentu, a to je Generalni urbanistički plan Grada Beograda, strateški razvoj do 2041. godine - naglasio je Stojčić.

Kruna svega je, kako je rekao, strategija koja se upravo sprovodi, a to je da grad Beograd bude potpuno orijentisan prema intelektualnom razvoju i intelektualnoj industriji kao najvažnijoj privrednoj grani.

- Upravo na taj način ćemo privući sve stanovnike koji žele da se bave intelektualnim poslovima zato što ćemo imati veći broj parkova, biciklističkih staza kao i mnogo brži i efikasniji gradski javni prevoz - zaključio je Stojčić.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA