≫ 

BG voz od ponedeljka ponovo saobraća do Batajnice

U početku će voz ići na svakih 30 minuta u špicu, dok će van špica ići na sat vremena

  • 0
BG voz BG voz / Foto: Mateja Beljan

Od ponedeljka će BG voz saobraćati na liniji od Batajnice do Ovče. To je najavio ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović prilikom obilaska radova na renoviranju železničke stanice Vukov spomenik u Beogradu, prenosi Tanjug. Podsetimo, od 20. marta nije bilo nijednog polaska iz Batajnice ka centru grada.

- Nakon četiri godine puštamo sve linije BG voza u funkciju - kazao je ministar.

Momirović je zamolio građane da budu strpljivi i naveo da će u početku voz ići na svakih 30 minuta u špicu, dok će van špica ići na sat vremena. Rekao je da je u planu da se ova saobraćajnica osposobi i da vozovi na ovoj liniji idu na svakih 15 minuta, kao što je to bilo ranije.

Takođe, je dodao da je već puštena linija od Mladenovca i Lazarevca do stanice Beograd Centar.

- Kao što vidite nismo se bavili samo brzom prugom od Beograda do Novog Sada, uložili smo novac da sredimo i stanicu Vukov spomenik, a ulažemo još puno sredstava u celu železničku infrastrukturu na teritoriji cele države - poručio je Momirović.

Izrazio je zadovoljstvo što će ljudima iz Batajnice, Zemun Polja i Tošinog Bunara biti dostupan železnički saobraćaj, pre svega BG voza, a onda i celog sistem železnice Srbije. Momirović je radove na renoviranju stanice Vukov spomenik obišao zajedno sa direktorom Infrastrukture železnice Nebojšom Šurlanom.

Ministar je tom prilikom sačekao da stigne voz na stanicu i pozdravio se sa mašinovođom.

Video: Veseli Dragan oduševljen čudom na šinama: Luda i nezaboravna vožnja

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA