≫ 

Počele operacije u novoj zgradi Kliničkog centra Srbije: Za manje od 24 sata bilo ih je četiri

Juče su urađene prve dve operacije iz oblasti opšte hirurgije, a jutros su urađene još dve - ednokrina i grudna

  • 3

U novoj zgradi Kliničkog centra Srbije počele su da se rade operacije, a od juče do danas pre podne ih je urađeno čak četiri.

U novoj zgradi UKCS gde ima čak 34 operacione sale, juče su urađene prve dve operacije iz oblasti opšte hirurgije, a jutros su urađene još dve - ednokrina i grudna, rekao je načelnik operativnog bloka dr Goran Kaljević, prenosi Tanjug.

- Svi pacijenti su u odličnom opštem stanju, mi smo ih obišli posle operacija. S obzirom na broj operacionih sala koje imamo, u planu je da se svakoga dana radi što više operacija i tako pomogne što većem broju naših pacijenata - poručio je dr Kaljević.

Dodaje da će od nedelje krenuti i dežurstva na Urgentnoj hirurgiji, te da je značaj nove zgrade i novih uslova za rad ogroman.

- Radovi na prvoj fazi su, kao što vidite završeni, a oprema koju imamo je najsavremenija - objasnio je dr Kaljević prilikom obilaska operativnog bloka gde se nalazi 11 operacionih sala u nizu.

Video: Minimalan rez, brz oporavak: U Urgentnom centru prvi put izvedena endoskopska operacija kičme

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bane

    31. mart 2022 | 13:50

    Jel' može slika ostatka zgrade i zašto ne?

  • Slađana

    31. mart 2022 | 18:19

    Divna vest. Ali kako stići do te ustanove bez uputa interniste? A za termin kod istog u Obrenovcu ,čekam mesec i po....i još ću čekati,jer slobodnih termina nema...ista situacija i sa oftamologom...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA