≫ 

Tužna sudbina psa nakon požara u Beogradu: Izašao na neverovatan način, celu noć čekao vlasnicu koja je umrla

Kujica i baka bile su izuzetno vezane. Baka je nakon moždanog udara ostala nepokretna i pas joj je bio najverniji prijatelj. Životinja je sad u šinteraju, čeka da je neko udomi

  • 4
Pas, mirijevo Foto: Telegraf.rs

Kujica stara 11 godina izgubila je pre pet dana vlasnicu s kojom je delila život i starost. Baka je preminula u stravičnom požaru u stanu u Mirijevu nakon eksplozije plinske boce, a kujica se spasila buktinje tako što je izašla na sims.

Kujica i baka bile su izuzetno vezane. Baka je nakon moždanog udara ostala nepokretna i pas joj je bio najverniji prijatelj. U stanu živi i bakin sin, koji radi u obližnjem hipermarketu, ali u trenutku požara nije bio tu.

Veliki, ali miran pas, kobne noći je lutao ulicom, prilazio ljudima i tražio svoju gazdaricu. Mahao je repom kada bi prišao nekome, ali bi potom odlazio, jer je uporno, ali uzaludno tražio svoju vlasnicu. Po pričama svedoka, pas je prvo izašao na terasu, a potom se popeo na sims kako bi izbegao plamen. Vatrogasci su ga potom uvukli nazad u stan i tako spasili.

Njegova tužna sudbina ovih dana dobila je još nesrećniji obrt. Kujica je smeštena u šinteraj, tačnije nalazi se u jednom od boksova "Veterine Beograd", i njena budućnost još je neizvesna, jer se sin pokojne bake još nije oglasio da li će je zadržati.

- Sin preminule gospođe nije pitao za njega. U "Veterini Beograd" kažu da prvo on mora da potvrdi da ne želi psa, da bi pas potom mogao da bude udomljen. Ostaviće mu još malo prostora da odluči. Ženkica nije ni čipovana ni sterilisana, ali biće do ponedeljka - priča za Telegraf.rs Jelena Marković koja je podsetila na celu priču i pozvala zainteresovane preko društvenih mreža da udome jadnog psa, ako se u međuvremenu sin vlasnice ne odluči da ga ipak uzme.

Kako Telegraf nezvanično saznaje, pas je trenutno u dobrom stanju, a potvrđeno nam je i da zaista ne može na reudomljavanje dok se sin, kao suvlasnik, ne odrekne prava da je uzme.

Koliko god bio dobro, pas je topao dom uz vlasnicu preko noći zamenio boksom u šinteraju, i jadnoj životinji sigurno nije lako što je odjednom ostala bez onoga kome je bila odana svim srcem.

Njen budući vlasnik zato bi morao biti neko širokog srca, ko ne mari za rodoslove, rasu, mladost i prestiž, već neko ko bi tog psa prihvatio iz čiste ljubavi, a ista bi mu garantovano bila i uzvraćena.

Video: Masirali mu srce i davali kiseonik: Vatrogasci reanimirali malog psa izbavljenog iz požara

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mimi

    7. april 2022 | 13:09

    Ne postoji stvar koju ne bih uradila za svoju majku. Sve sto ona voli moja je duznost a i potreba da nastavim da volim i brinem. Bize gde je nestala ljudskost

  • Ana

    7. april 2022 | 15:32

    Mozda je covek u soku... Tuguje... Ne razmislja sada u psu,sto ne znaci da ga nece prihvatiti.

  • Obozavam I ljude

    7. april 2022 | 17:35

    I zivotinje.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA