≫ 

Baka Stojanka ponovo zaboravljena: Nema više cveća na grobu, blato seća na gorku uspomenu

Baka Stojanka preminula je 9. decembra prošle godine, sama, na ulici, jer je uprkos tome što je imala porodicu i stan živela kao beskućnik u Bloku 45

  • 7
Baka Stojanka Foto: Mateja Beljan, Nikola Anđić

Grob baka Stojanke koji je po njenoj sahrani bio prepun cveća, emotivnih poruka i poslednjih pozdrava, za manje od četiri meseca ponovo je opusteo.

Njeno mesto počinka prati sudbinu njenog života: zaboravljena, zapostavljena, umrla na hladnom betonu, a o njoj su brinule samo komšije.

Rođaci i porodica setili su je se tek kada je preminula i dostojanstveno je sahranili. Ipak, izgleda da je baka ponovo zaboravljena.

Grob je pun blata, iz njega je iznikao poneki cvet, ali da neko makar dođe i seti se bake i njenih predaka, svedoči nekoliko ugašenih sveća.

Krst je već počelo da nagriza vreme, a spomenik nije podignut.

Baka Stojanka preminula je 9. decembra prošle godine, sama, na ulici, jer je uprkos tome što je imala porodicu i stan živela kao beskućnik u Bloku 45.

Govorila je da je navodno isterana iz sopstvenog doma i da nije imala gde. Njen krevet bio je kod prodavnice, gde su komšije znale da dođu i da joj pomognu.

Baka je bila zapuštena, igrom sudbine, svog duhovnog stanja i odnosa u porodici, ali to nije bio razlog da joj se ne pomogne.

Baka Stojanka Krnetić Printskrin: Facebook/Jelena Nestorov

Govorilo se da je noću i maltretiraju izgrednici iz bloka.

Na samrti ju je zatekla komšinica Bojana.

- Potpuno je bila nesvesna, dezorijentisana, nije bila sposobna da razgovara sa mnom. Imala je spuštene pantalone, bez jakne, nesposobna da izusti reč iako je očigledno da je u bolovima i mukama, u sopstvenim izlučevinama - kazala je Bojana ranije za Telegraf.rs.

Na sahrani je bilo mnogo ljudi. Videlo se da je baka imala brojnu familiju. Poslednji pozdrav ostavio je brat i njegova deca kojima je Stojanka bila tetka.

Sada više nema cveća, nema suza i nema nikoga da ovaj grob dostojno uredi.

Video: Kristina 26 godina fotografiše sahrane: Najteže je njoj i ljudima koji posle gledaju slike

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dragana

    13. april 2022 | 08:47

    Imala porodicu,zivela na ulici?Tuzno,da tuznije ne moze biti.Strasno!!!!

  • 🐾🐾🐾

    13. april 2022 | 08:34

    To je tako nazalost, Kad se nesto desi...prica se danima, Kako vreme odmice sve se zaboravlja,pa cak i ova baka Stojanka Tuzno...

  • Normalan

    13. april 2022 | 10:28

    Ko se plaši miša još..Da postoji sistem u ovoj truloj Državi, sve bi to bilo drugačije..Ovako, tek po neki komentar i već za par sati i komentar će biti zaboravljen..Moral, čast, pažnja, ljubav izgleda u ovoj zemlji ne postoji..Da je nesrećna baka imala, kojim slučajem, dug za stan, Država bi itekako znala kome da se obrati za naplatu..A kada je život te žene u pitanju, prepuštena je na milosti ljudi..Srbijo, jadna li si.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA