≫ 

Bili smo u školi u Umci gde se srušio plafon: Nastavnik i deca videli šta se desilo, kabinet odmah zatvoren

Direktor škole je rekao da očekuje da će plafon biti sređen do utorka i da se nastava odvija nesmetano

  • 7

U noći između srede i četvrtka, u Osnovnoj školi "Dositej Obradović" u Umci dogodila se nezgoda, kad se urušio plafon kabineta tehničkog obrazovanja.

Kako je za Telegraf.rs objasnio direktor ove obrazovne ustanove Dragan Mišić, na svu sreću, povređenih nije bilo.

- To se dogodilo na noć između 13. i 14. aprila. Došlo je do pada plafona u kabinetu tehničkog obrazovanja. S obzirom na to da je bila noć, nema povređenih. Tek su nastavnik i deca primetili šta se dogodilo kada je trebalo da uđu u kabinet - navodi on.

Dodaje i da je kabinet odmah zatvoren, te da se pristupilo sanaciji.

- Odmah smo zatvorili taj deo objekta, obratili se nadležnima, pa se nadamo da će ovo što pre da se sanira. Radnici već rade tu u školi, dali su nam obećanje da će do utorka to se da bude sve gotovo i provereno. Nastava se obavlja nesmetano pošto imamo viška prostora, dakle, deca ništa ne gube što se tiče nastave. Nadam se da će se to sve obaviti u pomenutom roku i da  ćemo opet da funkcionišemo kao i pre - rekao je Mišić i dodao:

- Ne znam zbog čega se to dogodilo, tu su nadležni organi da utvrde i da otklone greške ako ih je bilo.

Video: Dečak koga su pretukli i izboli u školskom dvorištu pušten na kućno lečenje: Ima više povreda

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lola

    15. april 2022 | 17:18

    "Da otklone greske ako ih je bilo" ?!?!? Ljudi dragi, da li je ovaj covek svestan sta izgovara? Na tu salu se cekalo decenijama, i sada kada je proslo slikanje sa politicarima padne krov i covek "stvarno ne zna sta je bilo"

  • Vuk

    15. april 2022 | 18:09

    Šta ne pišete čija je to firma radila?! Koji političar???

  • Kiza

    15. april 2022 | 17:21

    Nestručnost i štednja na materijalu su jedini mogući razlog pada plafona, težina vune koja je bila na njemu je zanemarljiva jer kada se sve odradi kako treba i po pravilima nema problema,pitanje je koji su profili korišteni i dali su stavljeni odgovarajući tiplovi za materijal za koji je prikačen spušteni plafon, zna se tačan broj visilica, raspored nosećih profila, raspored podkonstrukcije, ako se sve ispoštuje kao što ovde nije ne može da padne,radili smo plafone na koje idu prvo jedna pa, druga tabla, tzv protivpožarni plafon jedna tabla je teška 30kg i u nekim slučajevima se stavljaju duple lage, to je tzv F3 plafon, vuna na tom plafonu je zanemarljiva koja god da se stavi jer konstrukcija može da trpi 3x veće opterećenje, ovo je samo nemar i štednja na svemu

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA