Pojačanje u borbi protiv komaraca: Za amfibiju ne postoji nepristupačno mesto

JKP Gradska čistoća nabavila je dva motorna vozila koja se kreću i po kopnu i po vodi, sa kojima je u stanju da priđe svim nedostupnim mestima u cilju suzbijanja larvi komaraca

  • 0

Toplije vreme doneće i komarce, a JKP Gradska čistoća već nekoliko meseci radi na suzbijanju ovim insekata. Ove sezone pojačani su i za dva amfibijska vozila, koja se kreću i po nemogućem terenu.

- Gradska čistoća je za potrebe prevencije komaraca, tačnije za larvicidni tretman nabavila dva amfibijska vozila pogona 8x8, za koja nema prepreka. Amfibijska vozila mogu da priđu mestima koja su nepristupačna čamcima, ali i terenskim vozilima. Ako sa obalske strane imamo mulj, a sa rečne strane imamo na primer rastinje, amfibija može da priđe. Larvicidni tretman je jako važan jer se na taj način radi prevencija pojave odraslih jedinki komaraca ili smanjuje njihov broj. Pojavu odraslih komaraca očekujemo negde sredinom maja i nadamo se da ih od sada biti znatno manje, zahvaljujući upravo ovim vozilima - rekla je za Telegraf portparolka Gradske čistoće, Mirjana Cakić.

JKP Gradska čistoća nabavila je i dva čamca koji će se koristiti pri larvicidnim tretmanima na rekama, a u videu na početku teksta pogledajte kako funkcioniše amfibija.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA