Nova sezona akcije "Parkiraj i bicikliraj"

JKP "Parking servis" započelo je danas na Adi Ciganliji jedanaestu sezonu akcije "Parkiraj i bicikliraj"

  • 0
JKP Parking servis

Foto: JKP "Parking servis"

Otvaranju sezone prisustvovao je zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić, kao i izvršni direktori "Parking servisa" Miloš M. Petrović, Vladimir Bogićević i Nikola Krajnović.

Zamenik gradonačelnika istakao je da je pre 11 godina, kada se nije mnogo pričalo o biciklističkim stazama i zdravom načinu života, "Parking servis" doneo odluku da svojim korisnicima ponudi da besplatno koriste bicikle.

-Kao što vidite, iz godine u godinu akcija je sve bolja i veća. Ovo je jedna od najlepših akcija koju ima Grad Beograd. Ovde se nalazi 300 bicikala za odrasle i 100 bicikala za decu. Ukupno ih ima, zajedno sa onima na drugim objektima, oko 500 i nastavićemo da širimo ovu akciju. Bicikala nikad nije dovoljno, potrebe su mnogo veće, a "Parking servis" će širiti svoju mrežu. Hvala "Parking servisu" na ovoj divnoj akciji - rekao je Vesić.

JKP Parking servis

Foto: JKP "Parking servis"

Vozači, koji parkiraju svoja vozila na parkiralištima "Ada Ciganlija", "Milan Gale Muškatirović" i u garažama "Obilićev venac", "Zeleni venac" i "Masarikova", mogu besplatno da preuzmu na korišćenje bicikle, plaćajući samo cenu parkiranja. Najveći broj bicikala korisnicima je na raspolaganju na najpopularnijem beogradskom izletištu Ada Ciganlija, gde vozači mogu da preuzmu i koriste čak četiri bicikla – dva za odrasle i dva za decu, po ceni od 150 dinara, koliko iznosi celodnevno parkiranje na ovom parkiralištu. Besplatno korišćenje bicikala je vremenski neograničeno, sve dok je automobil parkiran na objektu "Parking servisa".

JKP Parking servis

Foto: JKP "Parking servis"

"Parking servis" je svojom akcijom "Parkiraj i bicikliraj" ušao u drugu deceniju porodičnog druženja na biciklima. Za prvih deset godina, skoro 200.000 korisnika vozilo je bicikle Preduzeća, rekreirajući se ili završavajući obaveze u centru grada.

Osim pozitivnog efekta na zdravlje korisnika, akcija ima i značajan doprinos očuvanju životne sredine, jer biciklisti ne zagađuju okolinu, niti prave buku, kao što bi to radili da koriste automobil.

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA