≫ 

"Pomozite! Dete mi je otišlo u visoku travu i nestalo": Apel jednog tate iz Mladenovca naterao radnike da kose

"Hvala Bogu ima tu zmija, pa će dete da se snađe za hranu dok ne pošaljete pomoć", napisao je ovaj tata u polušaljivom tonu

  • 13
Mladenovac trava Branislav Nenadić Foto: Privatna arhiva

Lepa reč otvara gvozdena vrata, a fina satira izgleda čini još više. Branislavu Nenadiću iz Mladenovca dojadilo je da živi usred rastinja višeg od metar i po, pa je objavio satiričan status o nestanku ćerke u visokoj travi. Neki su se nasmejali, a neki i naseli, pa se zabrinuli.

Šta biste vi pomislili da ovo pročitate:

- Poštovani rukovodeći organi JKP "Mladenovac", zamolio bih vas da mi pomognete da pronađem dete u ulici Braće Badžak. Oko pet sati popodne otišla je u visoku travu da nađe loptu, i još je nema?!?! Lepo sam joj govorio da smo mi građani u trećoj zoni i da ona nema prava da se igra ispred svoje zgrade! Lepo sam joj govorio da mora da ide u prvu zonu da se igra sa loptom, jer je tamo pokošeno. Izvinite, stvarno se neće više ponavljati ta njena bahatost i dečija samovolja. Izvinite što Vas deranžiram, našao bih je ja sam, nego visoka je samo 1.5 metar, pa se ne vidi iz trave! Hvala Bogu ima tu zmija, pa će dete da se snađe za hranu dok ne pošaljete pomoć. Unapred zahvalni zabrinuti roditelji iz trece zone - napisao je Branislav u svom maniru.

Iako su reči buknule iz revolta, malo ko je očekivao da će nadležni reagovati prvom prilikom. Već izjutra požurili su da pokose travu u Braće Badžak, prijatno iznenađen priča nam Branislav.

- Momci iz JKP "Mladenovac" su odmah jutros došli da kose. Zahvalan sam na ovako brzoj reakciji. Drago mi je da sam kao jedan tata uspeo nešto da promenim, i za svoju ćerku, i za drugu decu i građane - rekao nam je Branislav i ponosno prosledio slike pokošene trave i prostrane poljane.

trava, Mladenovac Branislav sa radnicima, Foto: Branislav Nenadić

U celoj situaciji jedino su ispaštali oni koji su se iskreno zabrinuli za dete. Sve u svemu, priča je dobila srećan kraj: ćerka je tu, ali trava više nije.

Video: U Srbiji dnevno nestane bar jedna, tražimo više od 10.000: Danas je Međunarodni dan nestalih osoba

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Danilo

    4. maj 2022 | 11:23

    Hahaha Bane legenda :D Pozdrav sa Dorćola, Butulijo ;-)

  • Mima

    4. maj 2022 | 11:32

    Nije to jedina zapustena ulica.

  • E svasta

    4. maj 2022 | 13:10

    Nekada je postojalo nesto sto se zvalo kucni savet i mesna zajednica. Sve se dgovaralo. Od kosidbe, do ciscenja snega, djubreta, Farbanja itd. Znao se neki red. Danas svi samo kukaju niko nista ne menja. Nego to lenjo. Kukaju i na redovan posao sto moraju da idu, a ne nesto van toga da se uradi. Za zajednicu, da svima bude dobro. Zadnje vreme doslo.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA