≫ 

Danas veliki deo Beograda bez struje: Proverite da li ste na spisku, ovo je razlog isključenja

Isključenja će, u većem broju slučajeva, trajati od pet sati ujutru do 10 časova

  • 9
Struja kablovi isključenje struje žice Foto: Mateja Beljan

Elektroprivreda Srbije najavila je isključenja struje za nedelju, 8. maj, a bez struje će biti domaćinstva u velikom delu grada.

Najavljena isključenja uglavnom će biti tokom prepodneva i to u periodu od pet sati ujuru, do 10 časova, osim za područje Voždovca, gde će isključenje struje u naselju Mali Mokri Lug, u Ulici braće Milić, isključenje trajati od 8.30 do 17 sati.

Spisak ulica u kojima će meštani ostati bez struje je podugačak, te električnu energiju neće imati meštani Vrčina na području Grocke, ali i više ulica u opštini Zvezdara. Bez struje će ujutru biti i opštine Savski venac, Palilula, Zemun i Surčin.

Pojedini stanari Ustaničke ulice u opštini Voždovac u nedelju će biti bez struje do 15 časova, a više ulica na području Novog Beograda struju će dobiti tek oko 11 sati.

Detaljan spisak planiranih isključena pogledajte na sajtu Elektrodistribucije Srbije za distributivno područje Beograd.

Koji je razlog isključenja?

Elektromreža Srbije saopštila je da će u nedelju, 8. maja, u periodu od pet do 10 sati ujutru biti isključena četiri dalekovoda 220 kV između TS Beograd 5 (na Bežanijskoj kosi) i TS Obrenovac koji služe za snabdevanje značajnog dela konzuma na području Novog Beograda i šire.

Zbog navedenog, jedan deo potrošača će ostati bez napajanja električnom energijom.

- Da bi redukcija konzuma bila što manja pomenuto isključenje biće sprovedeno u ranim jutarnjim satima, kada je potrošnja i najmanja - navode u Elektromreži Srbije.

Iz tog preduzeća navode da je isključenje dalekovoda neophodno radi izvođenja radova na izgradnji dvostrukog, umesto postojećeg jednostrukog dalekovoda 110 kV između TS Beograd 5 – čvor TS Beograd 9, u cilju razvoja prenosne mreže.

- Svi radovi koje Elektromreža Srbije izvodi sprovode se na osnovu prethodno urađenog eleborata, i o njima je u predviđenom roku obaveštena i Elektrodistribucija Srbije - poručuju iz tog preduzeća.

Kompletan spisak ulica možete pogledati na sajtu ESP distribucije.

Video: Krađa kablova pa hitna reakcija nadležnih: Šest zgrada u Beogradu ostalo bez struje

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • bu

    6. maj 2022 | 11:26

    Mi smo i juce bili na Novom Bgd bez struje. Prekopali su pola Nbgd i tom prilikom isekli kablove Ebd-a zato sto uvode A1 internet. Za ne poverovati!

  • Zeljko

    6. maj 2022 | 12:39

    pa dobro, umesto ekonomskog tigra, bicete u mraku, ekonomski panter...

  • Sa

    8. maj 2022 | 07:28

    Koliko se struja krade u Srbiji, to je cudo...po stambenim zgradama sirom drzave uklopni sazovi se podesavaju da jeftina struja pocinje u 15, 16, ili 17h a ima i drugih stvari,,, jedino resenje su digitalna merila, ali to nikoga ne interesuje, kradi dok mozes, a ovamo imamo problema sa strujom..idi bre..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA