≫ 

Hidrant dobio slavinu i sada je - česma: Neobičan prizor na Novom Beogradu

Ovaj prizor zabeležen je na raskrsnici Jurija Gagarina i Agostina Neta

  • 2
Hidrant Foto: Mateja Beljan

Dovitljivi majstori od hidranta su napravili - česmu.

Ovaj prizor zabeležen je na raskrsnici Jurija Gagarina i Agostina Neta. Obična česma, baš kao u nekom dvorištu, spremna da se upotrebi zavrtanjem slavine prikačena je na jednu stranu hidranta.

- Predmetni hidrant se nalazi iza vodomera i nije u sistemu održavanja JKP „Beogradski vodovod i kanalizacija“ već je u privatnom vlasništvu - kazali su nam u ovom preduzeću.

Oni objašnjavaju i da se brojni hidranti koji su u njihovom sistemu često oštećuju u saobraćajnim nezgodama, ali da ih nesavesni građani ne uništavaju namerno.

- Kako su nadzemni hidranti jedan od vidljivijih delova složenog sistema snabdevanja vodom Grada Beograda i kako se isti nalaze na javnim saobraćajnicama, u određenom broju slučajeva dolazi do oštećenja istih nepažnjom učesnika u saobraćaju kao i prilikom saobraćajnih prekršaja ili nesreća. U Beogradu nije bilo čestih situacija gde su hidranti svesno i namerno uništavani, dok se privremene prepravke na hidrantima izvode u slučaju potrebe za privremeno korišćenje vode za komunalna preduzeća i službe Grada Beograda u sklopu njihovih radnih procesa - dodaju u "Beogradskom vodovodu i kanalizaciji".

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA