≫ 

Bivšem rukometašu Partizana izgoreo stan na Karaburmi: Ostale samo lopte pod vedrim nebom jer krova više nema

Matiji i njegovoj mami možete pomoći uplatom na račun: 200-109466697-27

  • 2

"Moj sin Matija rođen je u sedmom mesecu sa 1.350 grama, danas sa 17 godina ima preko metar i devedeset. Postao je sportista, rukometaš. Igrao je u Partizanu, otišao u Šabac pre dva meseca, da tamo trenira. A onda je stigla vest da je izgubio sve. Izgoreo nam je stan. Sada su se svi klubovi i sportisti ujedinili da mu pomognu. To je sportski duh, neizmerno sam zahvalna svima".

Prava drama potresla je samohranu majku Katarinu Trivunović, kada je za dvadeset minuta u prah i pepeo pretvoren njen stan koji je kupila na kredit. O osiguranju nije razmišljala na vreme, pa nije odabrala polisu koja bi pokrila više od trećine ukupne štete. Zgrada na Karaburmi ostala je bez krova - četiri stana su izgorela, sve je nestalo i sada preostaje samo borba.

Zapravo, vatra je u stanu zaobišla samo jednu stvar u Matijinoj sobi: lopte koje je sakupljao u detinjstvu.

- Vatrogasci su pitali: "Da li je ovo dete sportista?" Svi su bili fascinirani tim loptama koje su ostale netaknute pod vedrim nebom, jer krova više nema - priča majka.

Nema kluba koji nije širom otvorenih ruku Matiji izašao u susret. Trenutno trenira u šabačkoj "Metaloplastici", ali setili su ga se svi njegoi klubovi: "Vojvodina", "Partizan", "Zvezda". Majka Katarina je presrećna, jer njeno dete nije zaboravljeno u najtežem trenutku.

- To je taj sportski duh. Hvala im svima na tome, da moje dete ostane na pravom putu - priča ova žena.

Ona sada živi na relaciji Voždovac - Banovci. Pomogla joj je sestra. Sa stanom još ne zna šta će - mora da ga ponovo sagradi, ali banka, kaže, ne priznaje nikakav požar ni činjenicu da stana više nema - uplatnice redovno stižu i odbijen joj je moratorijum.

Matija je sada na sigurnom, sa svojim prijateljima, sportistima, koji ga nikada neće izneveriti.

- Njega je "Metaloplastika" zvala prvo kada je bio 8. razred, ali ja sam to odbila, bila je korona i on je bio mali za to. Rekla sam "Ako postoji bog, pozvaće te i drugi put". I otišao je pre dva meseca, a pre dve nedelje ostao je bez stana - priča Katarina.

Bez novca ne može da se živi, ali od novca važnija je ljudskost. A tu gde postoji solidarnost, postoji i način da se dođe do novca. Sportisti su upravo to pokazali.

- Mnogo je lepo što su se sami angažovali, da imaju ljudskost, to je vrednije nego bilo koji novac. Ja jesam ostala sama i meni je svaki dinar potreban, ali u današnje vreme, gde se sve pretvorilo u dinar, gde je sve bezvredno, ta podrška nema cenu.

Katarina kaže da su joj sada prijatelji zahvalni i što im je ukazala na činjenicu koliko je važno da dobro pročitaju ugovore o osiguranju i da dobro razmisle kako će se osigurati.

- Ja sam plaćala osiguranje 1.650 dinara, a za 500 dinara više danas bih imala mnogo veću odštetu - priča Katarina.

Matiji i njegovoj mami možete pomoći uplatom na račun: 200-109466697-27.

Partizan i Metaloplastika danas igraju za Matiju

Rukometaši Partizana i Metaloplastike posvetiće večeras meč svom drugu Matiji, pa će sav novac koji se prikupi na utakmici od prodaje karata, biti uplaćen na njegov račun.

- Matiju je požar nedavno ostavio bez porodičnog doma. Zbog toga ova utakmica ima i humanitarni karakter, a mi pozivamo sve ljubitelje rukometa i ljude dobre volje da danas (17:30) dođu na Banjicu i svojim prisustvom podrže našu akciju. Cena karte za rukometni "klasik" u kome crno-beli dočekuju osvajača Kupa Srbije je 300 dinara, a sav prihod od prodaje ulaznica biće uplaćen Matiji - kažu iz Rukometnog kluba Partizan.

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
A post shared by 🅡🅚 🅟🅐🅡🅣🅘🅩🅐🅝 (@rkpartizan)

Video: Stravičan požar u Ivanjici: Čule se eksplozije, izgorela firma

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • MK

    11. maj 2022 | 11:07

    Šta se to dešava na Karaburmi, malo malo pa neki požar. Ljudi ostaju bez krova nad glavom. Stare zgrade, instalacije ... Užas

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA