≫ 

Spisak objekata u kojima je na snazi alarm zbog dojave o bombi: Na meti mostovi, tržni centri, škole...

I u Stadion šoping centar stigla je dojava o bombi

  • 36
Ada Mall, Ada Mol, Brankov most, Gazela, Pančevački most Foto: Tanjug/Zoran Žestić, Andrija Vukelić, Nikola Tomić, M. Beljan

Nakon pretećih dojava o postavljenom eksplozivu u beogradskim osnovnim školama, stigla je nova pretnja - dojava da su postavljene bombe na mostovima u Beogradu, kao i u tržnom centru Ada Mall, saznaje Telegraf.rs.

- Proveravaju se dojave da su bombe postavljene na mostovima, konkretno Mostu na Adi, Brankovom mostu, Gazeli, Novom železničkom i Pančevačkom mostu, takođe i u tržnom centru Ada Mall - potvrđeno je u MUP-u.

I u Stadion šoping centar stigla je dojava o bombi, potvrđeno je ranije za Telegraf.rs. Kako saznajemo, u toku je evakuacija kupaca. Policija je na licu mesta, a kako su nam iz tog TC kazali, očekuje se da provera potraje oko sat vremena.

Dojava je stigla nakon dojava o bombama najpre u 97 škola jutros, u Beograđanki, na aerodromu Konstantin Veliki u Nišu, a na kraju i u 21 školi pred popodnevnu smenu.

Radi se na otkrivanju lažnih dojava o bombama

U toku je intenzivan rad na otkrivanju izvršilaca krivičnih dela u vezi sa lažnim dojavama o bombama koje stižu svakodnevno na veliki broj adresa u Beogradu i drugim gradovima širom Srbije.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u saradnji sa Tužilaštvom za organizovani kriminal i Višim javnim tužilaštvom u Beogradu intenzivno istražuju ove slučajeve, a u rad je uključeno i Posebno odeljenje za visokotehnološki kriminal Višeg javnog tužilaštva u Beogradu.

Zbog velikog broja dojava o bombama svi raspoloživi kapaciteti kontradiverzionih jedinica MUP-a angažovani su na pregledu objekata i ustanova na čije su adrese upućene dojave, koje su do sada sve bile lažne i kako se sumnja usmerene na izazivanje panike i uznemirenja građana, navodi se u saopštenju Višeg javnog tužilaštva u Beogradu.

Evakuisani radici Ministarstva državne uprave

Zaposleni u Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave (MDULS), njih 20, evakuisani su danas iz zgrade u Dečanskoj ulici zbog dojave o postavljenoj bombi u srednjoj školi "Sveti Sava" koja se nalazi na istoj adresi.

Evakuisani su zaposleni iz Sektora za evropske integracije i međunarodnu saradnju, Sektora za dobru upravu, interni revizor i zaposleni u Upravnog inspektorata.

MDULS nije dobio dojavu o bombi, već škola koja je obavestila MDULS i nadležne organe. Svi zaposleni su upućeni na rad od kuće.

Vesić: Protiv Srbije se vodi sajber rat

- Upravo smo primili anonimnu dojavu da su u svim proizvodnim pogonima Beogradskog vodovoda postavljene bombe - izjavio je zamenik gradonačelnika Goran Vesić.

On kaže da se postupa u skladu sa propisima koji nalažu adekvatno ponašanje i reagovanje u ovakvim situacijama i da se policija već nalazi u pogonima vodovoda. Kako kaže, građani ne treba da brinu, jer će biti obezbeđeno uredno snabdevanje bez obzira na ove provokacije, prenose Novosti.

Vesić napominje da Beogradski vodovod ima više od 100 pogona i navodi "da je očigledno da se protiv Srbije vodi sajber rat".

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ezra

    16. maj 2022 | 20:54

    Poljaci sve vam je...

  • Niko

    16. maj 2022 | 20:35

    Zna se odakle ovi dolazi...vratiti istom merom plus kamata

  • Дража

    16. maj 2022 | 15:38

    А аутомобили преко мостова само шибају, ниједан није затворен! 🙈

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA