≫ 

Mesto gde je nestao Matej Periš je 8 km udaljeno od mesta gde je jutros pronađen leš: Identifikacija u toku

Tužilac je naredio da se obavi obdukcija tela muškarca nađenog jutros oko 9 sati u Dunavu. Na telu nema tragova nasilja

  • 2
Matej Periš putanja Ada Huja Printskrin: Google maps, MUP RH

Mateji Perišu (28) trag se izgubio u noći, između 30. i 31.decembra prošle godine, kod Beton hale što je osam kilomeatara dalje od mesta gde je nađeno telo za koga se sumnja da je mladi Splićanin.

- Tužilac je naredio da se obavi obdukcija tela muškarca nađenog jutros oko 9 sati u Dunavu. Nakon toga uporediće se njegov DNK sa onim koji je uzet od Nenada Periša Matejevog oca-kaže naš sagovornik.

Telo mladića jutros su našli mornari na levoj strani Dunava.

- Čuo sam se jutros sa policijom. Na osnovu garderobe mogu reći da je to moj Matej. Uradiće se DNK-a analiza. Ja cu doci u Beograd- rekao je za "Telegraf.rs" Nenad Periš, otac nestalog mladića.

Podsećanja radi, policija je obavila razgovor sa drugovima nestalog Periša. Oni su rekli da je mladić platio piće i nestao. Mislili su da se zapričao sa nekim.

Matej Periš živ je viđen 8 kilometara dalje od mesta gde je jutros isplivalo telo.

Ovo  je detaljan hronološki redosled Matejevog kretanja u noći između 30. i 31. decembra prošle godine.

1.43 - Matej kreće iz Beton Hale, nakon čega se kreće ka Karađorđevoj ulici, a dalje ka Brankovom mostu.

1.44 - Većinu vremena Matej trči i nema interakciju sa drugim licima osim kada pokušava da uđe u taksi. U ovom trenutku smo utvrdili da je u pitanju Matej.

1.46 - Jedina utvrđena interakcija sa bilo kim na celokupnoj trasi kretanja jeste sa taksistom koga Matej zaustavlja na uglu Karađorđeve i Crnogorske, a koji ga odbija jer je imao zakazanu vožnju, taksista je identifikovan.

1.47 - Matej iz Karađorđeve ulice skreće u Travničku ulicu, ka uglu Travničke i braće Krsmanović. U ovoj ulici će biti više kadrova iz različitih uglova.

1.48 - Na uglu Ulice Braće Krsmanović se pojavljuje silueta na uglu ulice koja je teža za uočavanje.

1.50 - Matej je uočen kako se kreće ka restoranu „Sava nova” na Promenadi gde preskače ogradu i hodom obilazi oko samog restorana.

1.51 - Matej se kreće oko restorana "Savanova", oko žive ograde i nastavlja kretanje ka šetalištu i dolazi do reke Save.

1.52 - Zbog udaljenosti i lošijeg položaja nije zabeleženo da li je Matej preskočio ogradu na doku i ušao u vodu, kao ni šta se dalje dešava na pomenutom snimku. Pregledani su svi ostali snimci kamera u okolini gde se ne uočava Matejev povratak ili bilo kakvo dalje kretanje.

2.03 - Lociranjem Matejevog telefona preko baznih stanica indikativno je bilo kretanje jednog „objekta” u reci Savi. Vreme i trasa kretanja ovog „objekta” poklapaju se sa kretanjem Matejevog telefona.

2.05 - Na snimcima se vidi kadar ka ušću reke Save u Dunav i vidi se objekat koji se kreće niz reku. Vreme i mesto kretanja objekta poklapaju se sa kretanjem Matejevog telefona.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ljubiša

    18. maj 2022 | 13:58

    Šta to nekog briga... Je l' ga neko terao da se u sred zime "brčka" u Savi? Nije. Ma ćao.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA