≫ 

Renato Grbić: "Mesto na kom je nađen mladić za koga se sumnja da je Matej Periš je ukleto"

Heroj sa Dunava došao na mesto na kojem je nađeno telo za koje se sumnja da je Matej Periš

  • 0

Na mesto kod Ade Huje na kojem je danas nađeno telo oko 9 časova jutros, a za koje se sumnja da je Matej Periš, došao je i Renato Grbić, heroj sa Dunava, koji kaže da je to mesto - ukleto.

- Ovo mesto je ukleto! Ovde su bila dva ubistva i kola su sletela sa mladim ljudima, jedan dečko je bio u gepeku. Tu su se udavile dve osobe i baš tu je i Matej završio - rekao je Renato Grbić, a ceo njegov intervju možete pogledati u gore priloženom videu.

Inače, telo je našao kapetan Milovan Zelenović oko 9:10 časova jutros.

Matej Periš, Ada Huja, Milovan Zelenović Foto: Tanjug/Zoran Žestić

- Šetali smo po palubi i videli kako voda nosi telo, da se zaustavlja malo dalje. Vetar ga je doneo, plivao je nizvodno Dunavom. Oko 9 sati, u pola 10 je stigla policija. Telo je bilo u stanju raspadanja, neki dečko koji je šetao pored je proverio na internetu i video da je isto obučen kao Matej Periš. Imao je jednu belu patiku i crnu majicu. Muškarac kad se udavi on je okrenut telom na dole - rekao je Zelenović.

- Mladić na sebi ima farmerke, jednu patiku na kojoj je slovo V koje imaju patike Mateja Periša. Kada sam našao telo, delovalo je kao da je dugo stajalo u vodi. Druga patika je nađena na Savi nakon njegovog nestanka. Vodostaj je bio veliki, pošto je vetar duvao, pa je ovde naneo telo. Ja sam zvao policiju u 9 i 10. Dao sam izjavu u policiji - ispričao je kapetan Zelenović.

Telo mlađeg muškarca za koga se sumnja da je pre četiri meseca nestali Splićanin Matej Periš (28) nađeno je jutros na levoj obali Dunava i upućeno je na Institut za sudsku medicinu radi obdukcije.

Kako "Telegraf.rs" saznaje, na telu nisu primećeni tragovi nasilja.

Na njegovoj ruci nađen je metalni sat, a u džepu mobilni telefon. Tužilac je naredio veštačenje svih predmeta i DNK-a analizu.

Nenad, Matej Periš, potraga Foto: Nikola Tomić, ATA Images, MUP RH

Otac Mateja Periša, Nenad Periš, potvrdio je za Telegraf.rs da ga je srpska policija obavestila o tome da je u Dunavu kod Ada Huje pronađeno telo mladića, koje po opisu i garderobi odgovara njegovom sinu.

Podsetimo ukratko, Matej je nestao u noći između 30. i 31. decembra kada je izašao iz kluba "Gotik".

Video: Grafički prikaz kretnje Mateja Periša u noći kad je nestao: Posle toga mu se izgubio svaki trag

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA