≫ 

Beograđani poslali poslednji pozdrav stradalom Splićaninu: Bacali balone niz vodu koja je odnela Matejev život

Matej Periš sahranjen je danas na groblju Lovrinac u Splitu

  • 11

Splićanin Matej Periš, čije je telo pronađeno na Adi Huji u Beogradu, sahranjen je danas na groblju Lovrinac u Splitu, dok su se u Beogradu okupili građani da pošalju poslednji pozdrav nastradalom mladiću.

Nekoliko njih našlo se na Savanovoj, gde su palili sveće i crvene i bele balone simbolično bacali niz vodu koja je odnela Matejev život.

- Poznavala sam Nenada Periša dugi niz godina. Jako mi je žao što se ovo dogodilo. Mi ovo radimo da bismo ga ispoštovali. I njega i njegovog sina - rekla je za Telegraf Biljana Dabić, koja se sa svojim sugrađanima našla na Savanovoj.

Nenad Periš, Matejev otac, zahvalio se ranije svima na podršci koju je dobijao tokom pet meseci potrage sa sinom i zamolio javnost i novinare da se pogreb održi u krugu najbližih prijatelja i porodice.

- Poštovani novinari i snimatelji, još jednom vam se zahvaljujem na saosećanju i korektnom praćenju ovog slučaja, ali još jednom vas molim da se zbog veoma teških trenutaka za mene i moju porodicu suzdržite od bilo kakve medijske pozornosti sahrane našeg Mateja i događaja uz pokop. Znam da ćete shvatiti moju molbu te vam se zbog toga u svoje ime i ime svoje porodice zahvaljujem - rekao je Nenad ranije za medije.

Uoči sahrane, Matejeva sestra je na društvenim mrežama postavila potresan video snimak i poruku kojom se oprostila od svog brata.

Na snimku se nižu Matejeve fotografije, dok se u pozadini čuje pesma Dina Merlina "Nedostaješ".

- Nedostaješ brate moj, nadam se da si konačno našao svoj mir, hvala ti što si postojao, hvala ti što si me ujedinio. Uzeli su te Sava i Dunav, Hrvatska te čeka i širi svoja krila... Počivaj u miru, voli te tvoja sestra najviše na svetu - stoji u objavi njegove sestre.

Ranije je ipatrijarh Porfirije objavio emotivnu objavu posvećenu Mateju Perišu.

"Život nema smisla, ako nije večan!

Prisustvovao sam molitvenom ispraćaju Mateja Periša u Split. Služio je nadbiskup Hočevar. Njegov otac Nenad je izuzetan čovek, brat, hrišćanin. Njemu sam se obratio:

"Da li je smrt poslednja reč o nama, ili je smrt ono što Matejev otac, naš brat Nenad govori. Bolno je kada pošalje majka sina u vojsku, ili devojka isprati momka u vojsku. Kada će proći mesec, dva dana da ga vidi. A kamoli kada pošaljemo sina u Hristovu vojsku, u večnost, i da čekamo kada ćemo i mi doći da se sa njim zagrlimo i vidimo", stoji u objavi.

Podsećamo, u petak je telo Mateja Periša dopremljeno u portu crkve Svetog Ante u Beogradu, gde se za pokoj njegove duše održala misa, a potom i ispraćaj za Split gde je kasnije sahranjen. Ispred crkve je bio okupljen veći broj Beograđana koji su došli da odaju počast mladom Splićaninu koji je, pod još neutvrđenim okolnostima, preminuo u Beogradu. Prema preliminarnim rezultatima obdukcije, Periš se kobne noći utopio u ledenoj Savi, a njegovo telo pronađeno je tek prekjuče, gotovo pet meseci kasnije, u Dunavu, kod Ade Huje.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA