≫ 

Emotivno uključenje doktorke iz beogradske Hitne pomoći: "Teška noć, radije ovaj izveštaj ne bih ni pročitala"

Doktorka Hitne pomoći navela podatke o nekoliko smrtnih slučajeva, među kojima je i jedno ubistvo

  • 0
Ivana Stefanović Printscreen RTS

Izveštavanje o radu Hitne pomoći u Beogradu u proteklih 24 sata teško je palo doktorki Ivani Stefanović, koja se uživo uključila u jutarnji program RTS-a.

Kako je kazala, izveštaj radije ne bi ni pročitala.

- Teška noć. Radije ovaj izveštaj ne bih ni pročila. Bilo je 107 intervencija, 12 na javnom mestu, šest pedijatrijskih poziva, dva akutna koronarna sidnroma, oba zbrinuta u bolnici "Dedinje", dve saobraćajne nesreće, pet osoba je učestvovalo, tri su prevezene dalje u Urgentni centar, za dve smo nažalost mogli samo da konstatujemo smrt.

Ta teška saobraćajna nesreća desila se u 22.06, Zrenjaninski put. Išle su dve naše ekipe. Jedna je konstatovala smrt za muškarca 30 godina i muškarca 25 godina, a druga je mušku i žensku osobu od oko 40 godina prevezla u Urgentni centar sa vidljivo lakšim povredama.

U 19.58 povreda vatrena oružjem. Muškarac bez svesti oko 35 godina je prevezen u crvenu zonu Urgentnog centra. I u 42 minuta posle ponoći u Letićevoj ulici u Kijevu, išli smo na poziv MUP-a, desilo se ubistvo. Naša ekipa mogla je da konstatuje samo smrt - navela je doktorka.

Prema njenim rečima dnevna smena je prošla u nešto vedrijem tonu. Međutim, neki od pacijenata imali su ozbiljne postkovid komplikacije.

- Juče u toku smene bilo je manje intervencija, 103, od čega 23 na javnom mestu, četiri pedijatrijska poziva, bez akutnih koronarnih sindorma i teških trauma. Tri saobraćajne nezgode, pet osoba učestvovalo, svih pet prevezeni dalje.

Bilo je 1.390 ostvarenih veza za 24 sata. To je ispod donje granice proseka za ovo doba godine, ali dosta teških poziva. Dosta je pacijenata noćas zvalo zbog hipertenzije. Jedna ekipa je prijavila da vozi edem pluća u bolnicu, uglavnom ljudi kažu da su preležali koronu skoro. Noćas smo imali i jednu devojčicu od 17 godina sa srčanim popuštanjem nakon više dana hipertenzije. Vodite računa i dalje, brojke jesu stabilne, a o postkovidu pričaćemo u narednim godinama, možda i decenijama - istakla je.

BONUS VIDEO: Juri Hitna pomoć ka mestu eksplozije i sa njega: Ima povređenih, policija ne da nikome da priđe

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA