Nova poslovnica "Parking servisa" otvorena na Novom Beogradu: Sve je veći broj korisnika i na ovoj opštini

Ova poslovnica biće prilagođena i osobama sa invaliditetom

  • 1
Parking servis Foto: Beoinfo

Javno komunalno preduzeće "Parking servis" otvorilo je danas novu poslovnicu Korisničkog servisa na Novom Beogradu. Otvaranju su prisustvovali zamenik gradonačelnika Goran Vesić i direktor ovog preduzeća Andrija Čupković.

U ovom savremeno opremljenom prostoru od 100 kvadratnih metara korisnici će moći da regulišu sve usluge i obaveze koje imaju prema ovom preduzeću i da dobiju informacije o uslugama koje pruža "Parking servis".

Vesić je tom prilikom istakao da je razlog što je ova poslovnica otvorena to što na Novom Beogradu ima 8.000 zoniranih parking mesta.

-  U novembru je bilo oko 5.000 parking mesta i do sada smo zonirali novih tri hiljade parking mesta uglavnom na zahtev građana u blokovima 19A, 21, 22 i 23, nastavlja se zoniranje na Novom Beogradu i imaćemo zoniranih oko 13.000 parking mesta. S obzirom da veliki broj građana Novog Beograda sada ostvaruje svoja prava na korišćenje usluga "Parking servisa" bilo je veoma važno da se otvori ova poslovnica - rekao je Vesić.

On je naglasio da je suština Gradske uprave da bude bliska građanima i da mogu na lak i brz način da završe svoje poslove tamo gde žive i da ne gube mnogo vremena.

- "Parking servis" je moderna kompanija i oni idu u susret sa vremenom, jer sada postoji i elektronska kartica zahvaljujući kojoj građani ne moraju više da idu u poslovnice već sve može da se završi "jednim klikom" sa računara. Takođe, postoji i aplikacija koja vodi do prvog slobodnog parking mesta i koja omogućava da se plati parkiranje karticom bez depozita što je još jedan način da građani ostvaruju svoja prava - precizirao je zamenik gradonačelnika.

Prema njegovim rečima ova poslovnica biće prilagođena osobama sa invaliditetom.

- Posebno sam ponosan što je ova kompanija inovativna i uvodi nove trendove u svoje poslovanje poput projekta "Oko sokolovo". To je sistem koji će polako preuzimati većina gradova u Srbiji, svakako ćemo nastojati da unapredimo. Od danas će ovaj sistem raditi u opštini Čajetina koja je preuzela ovaj sistem, a od prvog jula "Oko sokolovo" će raditi i u Nišu. Tako će ovaj sistem ulaziti polako i u druge gradove i siguran sam da će pomoći uspostavljanju komunalnog reda. Ono što je za nas važno je da je "Oko sokolovo" domaći sistem i softer koji prodaje naš grad i za koji su zainteresovani i drugi gradovi ne samo u Srbiji što pokazuje da možemo da budemo bolji i inovativniji od drugih - zaključio je Vesić.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA