DANI BUDUĆNOSTI: Najsavremeniji roboti od danas u Beogradu

Više od 25 robota iz raznih krajeva sveta biće prikazano do 15. oktobra na manifestaciji koju organizuje Centar za promociju nauke u saradnji sa Elektrotehničkim fakultetom

  • 0

Više od 25 robota iz raznih krajeva sveta biće prikazano na manifestaciji "Dani budućnosti: Robotika" koja se od danas do 15. oktobra održava u Beogradu.

Organizatori manifestacije su najavili da će zvezda izložbe biti najnapredniji humaniodni robot na svetu "Asimo robot" iz Japana, koji će se publici predstaviti od danas do 26. septembra u posebno organizovanim predstavama u Zadužbini "Ilije M. Kolarca". Prema najavama organizatora, ovaj robot imaće svakog dana po šest predstavljanja.

Festival "Dani budućnosti: Robotika" biće organizovan i uz podršku ugledne međunarodne organizacije - Instituta inženjera elektrike i elektronike (IEEE), Akademije inženjerskih nauka Srbije (AINS), a manifestaciji se pridružio i niz naučnih institucija, obrazovnih ustanova u Srbiji, ali i veliki broj najuglednijih svetskih univerziteta.

Ne manje atraktivan biće i "Nao robot", koji je sa predstavnicima medija i organizatorima razgovarao na srpskom jeziku, a potom i otplesao jednu numeru.

Organizatori su takođe najavili i predstavljanje "Ecerobot"a, kao i raznih drugih - od usisivača do industrijskih i vojnih robota.

Na manifestaciji, koju organizuje Centar za promociju nauke u saradnji sa Elektrotehničkim fakultetom Univerziteta u Beogradu, učestvovaće i stručnjaci iz robotike iz celog sveta.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA