Đake prvog i drugog razreda već od 20. juna čekaju besplatni udžbenici

U Beogradu prvi i drugi razred u javnim školama pohađa oko 34.000 dece

  • 1
Goran Vesić i Branko Ružić - besplatni udžbenici Foto: Beoinfo

Sve đake koji će od 1. septembra pohađati prvi i drugi razred u javnim školama na teritoriji grada Beograda sačekaće od 20. juna u njihovim školama osnovni paket udžbenika koje je kupio Grad Beograd - rekao je Goran Vesić gostujući u jutarnjem programu Studija B.

On je rekao da je kao predstavnik Grada Beograda o tome danas obavestio roditelje pismom.

- Grad Beograd je za školsku 2022/23. godinu obezbedio besplatne udžbenike za učenike prvog i drugog razreda javnih osnovnih škola na teritoriji našeg grada. Grad Beograd je 31. maja potpisao ugovor o javnoj nabavci za kupovinu osnovnog paketa udžbenika koji čine predmeti: matematika, srpski jezik/maternji jezik, svet oko nas i strani jezik kao obavezan predmet. Odluku o izboru udžbenika donele su škole - rekao je Vesić.

On je podsetio da u Beogradu prvi i drugi razred u javnim školama pohađa oko 34.000 dece.

Prema njegovim rečima, Beograd je na ovaj način pomogao 34.000 porodica čija deca pohađaju prvi i drugi razred, jer neće morati da kupuju udžbenike čija je vrednost oko 50 evra po kompletu, u zavisnosti od izdavača.

- Nastavljamo da ulažemo u decu Beograda. Prošle godine kupili smo 67.000 tableta, besplatne digitalne udžbenike i obezbedili besplatan internet za decu koja pohađaju od 3. do 6. razreda osnovne škole. Kupili smo štampane udžbenike za učenike prvog i drugog razreda. Nikada Beograd nije ulagao toliko u obrazovanje i srećan sam zbog toga - rekao je Vesić.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sramota bree

    17. jun 2022 | 18:48

    Da li se ovde radi o diskriminaciji dece drugih razreda, od 3-8? A zasto za njih nema besplatnih udzbenika? Jel bas mora da se zaradjuje i na osnovcima, sram vas bilo sve!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA