≫ 

Jak pljusak sručio se na prestonicu: RHMZ izdao novo saopštenje, evo gde će padati

Najviša dnevna temperatura u Beogradu je oko 25 stepeni

  • 3
Vreme, nevreme, kiša, kišobran, vetar Foto: Tanjug/Tanja Valič

Nevreme praćeno jakom kišom i vetrom zahvatilo je prestonicu. U nekoliko navrata kiša je padala, da bi potom stala dok ne nastupi sledeći pljusak, praćen grmljavinom. 

RHMZ je u 20:3o časova izdao ovo saopštenje:

- Narednih sat vremena nestabilno sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom biće na području zapadne i jugozapadne Srbije gde se lokalno očekuje velika količina padavina za kratak vremenski period, pojava sugradice i grada i kratkotrajno jak i olujni vetar. Takođe, povremeno kratkotrajne kiše i pljuskova biće na području Banata i Srema.

- U pojedinim delovima Beograda narednih sat vremena kratkotrajna kiša ili pljusak.

- U naredna dva sata u Banatu, na području Beograda, Pomoravlјu, centralnoj i južnoj Srbiji nestabilno sa lokalnim plјuskovima i grmlјavinom, a pri intenzivnijim grmlјavinskim procesima očekuje se velika količina padavina za kratak vremenski period, grad i kratkotrajno jak i olujni vetar - navodi se u najavi.

Kako je ranije upozorio RHMZ, plјuskovi i grmlјavine zahvatile su našu zemlju, a lokalno su praćene gradom, jakim vetrom i većom količinom padavina za kratko vreme.

- Ponegde se očekuje od 30 do 50 mm kiše za 24 h, lokalno i više sa većom verovatnoćom na zapadu, jugozapadu i u centralnim krajevima - stoji u upozorenju.

Zbog jakih padavina očekuje se i rast vodostaja.

Najviša dnevna temperatura u Beogradu je oko 25 stepeni.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA