≫ 

Drama stanara na Dorćolu: Oko 30 osoba ostalo zaglavljeno u liftovima, unutra bila deca i majka s bebom

‐ Devojčica je bila zaglavljena, zvali smo "Infostan" i rekli su da će doći, ali kako je vreme prolazilo panika je bila sve veća te smo u pomoć zvali vatrogasce - rekla je majka zaglavljene devojčice

  • 0
Zaglavljeni u liftu majstor vatrogasci Foto-ilustracija: Profimedia, Nikola Tomić

U trenutku kad je danas nestala struja u širem centru Beograda oko 30 osoba ostalo je zaglavljeno u liftovima na Dorćolu, među njima je bilo dece, ali i majka sa bebom, navodi se na Instagram nalogu Serbialive_beograd_rezerva.

Zaglavljene u liftovima uglavnom su spasavali majstori koji inače održavaju liftove i odglavljuju zaglavljene, ali pošto je u trenutku bilo mnogo poziva neki od građana su za pomoć molili i vatrogasce-spasioce.

Stanare zaglavljene u liftu u jednoj zgradi u Gospodar Jevremovoj pozvali su u pomoć vatrogasnu ekipu.

Devojčica je bila zaglavljena, zvali smo "Infostan" i rekli su da će doći, ali kako je vreme prolazilo panika je bila sve veća te smo u pomoć zvali vatrogasce - rekla je majka zaglavljene devojčice.

Vatrogasci su, prema njenim rečima, baš brzo stigli.

- Razgovarali su sa njom i taman kad su se spremali da obiju vrata i izvuku je stigli su majstori za hitne intervencije - kaže majka devojčice.

Hrabri ljudi i ovog puta su pokazali da na njih zaista možemo u svakom trenutku da računamo.

Devojčica koja je bila zaglavljena u liftu kaže da se nije uplašila i da se oseća dobro.

24 sata dežurni

Kako se navodi na sajtu JP "Gradsko stambeno", iskusni majstori odeljenja za hitne intervencije izlaze na teren odmah po prijemu poziva, 24 časa dnevno, svakog dana u godini, radi zaštite života i zdravlja ljudi, odnosno njihove imovine.

U Odeljenju hitnih intervencija i operativnih poslova rade majstori svih profila pod rukovodstvom inženjera i tehničara – dispečera. Odeljenje je opremljeno savremenim alatima, rezervnim delovima i vozilima, tako da se po primljenom pozivu odmah reaguje i u najudaljenije delove grada stiže za najkraće moguće vreme.

U toku 2020. godine izvršeno je više od 15.000 hitnih intervencija.

U slučaju da živite u zgradi koja ima lift, nije zgoreg da imate u imeniku i broj telefona Hitnih intervencija. Kontakt telefoni namenjeni korisnicima su 011/395 0 300 i 395 0 301.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA