Stambeno sanira fasade i štedi energiju

Javno preduzeće "Gradsko stambeno" uz podršku grada Beograda i u saradnji sa Sekretarijatom za komunalne i stambene poslove, od 2016. godine do danas putem projekta "Za lepše lice Beograda" obnovilo je više od 500 fasada na zgradama širom grada

  • 0
JP Gradsko stambeno, obnavljanje fasada Foto: Dušan Košutić/ JP Gradsko stambeno

To je značajno unapredilo ne samo estetiku, već i bezbednost i funkcionalnost zgrada na kojima su radovi izvođeni. Trenutno po pitanju sanacije i energetske rekonstrukcije fasada JP "Gradsko stambeno" omogućava najpovoljniji način otplate radova u čitavom regionu, na do 60 mesečnih rata.

Dugoročno gledano, radi se o investiciji koja samu sebe otplaćuje kroz povećanje energetske efikasnosti, odnosno smanjenje troškova za grejanje pre svega, što pozitivno utiče i na zaštitu životne sredine. Preduzeće nakon radova na energetskoj rekonstrukciji fasade izdaje energetski pasoš - dokument koji dokazuje nivo kvaliteta izvedenih radova i daje statistički prikaz uštede energije.

Kako bi stanari razumeli značaj akcije i kako bi se istakla važnost ulaganja u fasade, JP "Gradsko stambeno" je proteklih godina više puta na adrese stambenih zajednica slalo oko 10 hiljada pisama, u kojima se korisnicima približavaju procedure i uslovi ovog investicionog ulaganja.

To je takođe deo edukativne kampanje koju preduzeće sprovodi sa ciljem da se podigne svest u javnosti i motivišu građani po pitanju sređivanja fasada, kaže portparol preduzeća Igor Ćurčić.

Povremeno se organizuju i sastanci sa Udruženjem profesionalnih upravnika i upravnika iz redova stanara, u cilju edukacije stanara koji nemaju dovoljan pristup informacijama na temu povećanja vrednosti nekretnine nakon završetka radova, kao i svih trenutnih i dugoročnih prednosti koje sanacija i energetska rekonstrukcija fasade sa sobom nosi.

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA