Pri kraju radovi na novom nadvožnjaku u Batajnici: Ukida se poslednje usko grlo preko brze pruge

Do sada je izgrađena betonska konstrukcija nadvožnjaka i ugrađena je pešačka i elastoodbojna ograda. Postavljaju se ivičnjaci i hidroizolacija

  • 3
Radovi u Batajnici Foto: zemun.rs

Put koji povezuje Batajnicu sa naseljem Šangaj, preko novoizgrađenog nadvožnjaka, već se crni - radovi su u završnoj fazi, saobraćajnica se asfaltira i uskoro može da se očekuje otvaranje puta koji će povezati dva dela Batajnice, ali i naselja Busije i Ugrinovci.

Izgradnjom brze pruge Beograd - Novi Sad, sva ukrštanja ulica sa prugom su ukinuta, a privremeno je napravljena devijacija u Batajnici, koju građani mogu da koriste do završetka nadvožnjaka. Ipak, tuda ne prolaze autobusi pa su linije 702 i 703 skraćene.

Radovi na ovom nadvožnjaku počeli su marta prošle godine, a vrednost radova je 753,4 miliona dinara.

Do sada je izgrađena betonska konstrukcija nadvožnjaka i ugrađena je pešačka i elastoodbojna ograda. Postavljaju se ivičnjaci i hidroizolacija.

Paralelno teku radovi na prilaznim saobraćajnicama sa obe strane mostovske konstrukcije i počelo je asfaltiranje.

- Ukupno će biti izgrađeno i rekonstruisano 1.834 metra saobraćajnica, koje će biti uklopljene u postojeće stanje na terenu. Projektom je obuhvaćena površina od 3,6 hektara. Da bi se ostvarila i pešačka veza preko železničke pruge sa obe strane nadvožnjaka biće izgrađena dva stepeništa visine 9,5 metara, kao i dva putnička lifta za po 16 osoba. U sklopu radova na izgradnji prateće infrastrukture postavlja se 1.742 metra kišne kanalizacije sa crpnom stanicom, 1.502 metra vodovodne mreže, a za potrebe javnog osvetljenja 58 novih stubova za rasvetu saobraćajnica. Građani će takođe na raspolaganju imati i novu biciklističku stazu. Pristupne saobraćajnice povezaće nadvožnjak sa Ulicom majora Zorana Radosavljevića u Batajnici, državnim putem, ulicama Šangajskom i Branka Živkovića - saopštila je nešto ranije opština Zemun.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bataja

    28. jun 2022 | 16:31

    Hahahahahahaha ubrzo zavrasvaju za nekih god dana

  • Nece dugo

    28. jun 2022 | 16:43

    Dok se ne raspadne, za par meseci..😅

  • Ронилац

    28. jun 2022 | 20:53

    За једно 4-5 година биће завршено,међутим ....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA