U ovom beogradskom naselju se pojavljuju zmije: Misle da znaju razlog, od straha spuštaju roletne

Stanar jedne zgrade u naselju odveo nas je do garaže da nam pokaže stanište zmija

  • 19

U beogradskom naselju Vojvode Vlahovića pojavile su se zmije. Građani prijavljuju da su ih videli čak i na svojim terasama.

Novica, stanar jedne od zgrada u naselju odveo nas je do garaže koja se nalazi preko puta ulice da nam pokaže stanište zmija.

- Prošle godine sam sreo zmiju veličine dva metara, ove godine sam najurio jednu zmiju koja je bila dugačka metar i po - priča nam on.

Garaža koju je pretvorio u vikendicu gde se često odmara i u kojoj provodi penzionerske dane, nalazi se odmah pored džinovskog rastinja koje se prostire na nekih tri hektara.

- Iz tog gustog šiblja one nekada izađu, a moje kuče u kavezu zalaje i najavi njihovu posetu. Kada sretnem zmiju uzmem drveni prut i ona odmah pobegne - kaže Novica.

On smatra da te zmije nisu opasne i da se generalno plaše čoveka, ali da za svaki slučaj treba pričati o ovom problemu kako bi se ljudima skrenula pažnja. Kako kaže, misli da je problem zemljište koje se nalazi odmah pored njegove garaže i koje je nekada pre dvadeset godina bilo predviđeno za izgradnju škole, međutim, u međuvremenu se odustalo od tog plana.

- Dešava se da se zmije nekada spuste dole do prometne ulice i građani kada ih vide od straha spuštaju roletne. Tamo dole i kod naše stambene zgrade, konkretno naše garsonjere, pojavile su se zmije, ali one su male - priča nam kroz osmeh Novica.

Kako stručnjaci kažu, u Srbiji postoji deset vrsta zmija, ali otrovnica u gradovima nema.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Glas severa

    7. jul 2022 | 20:35

    Umesto što kukate,koliko vas ima,mogli ste već sami da raskrcite tu travuljinu kad već grad nije.

  • 534

    7. jul 2022 | 20:09

    To naselje je niklo u sred njiva Velikog mokrog luga. Pa zar su očekivali da tu žive Paunovi?

  • Ja

    7. jul 2022 | 20:34

    Tako je to kad kupiš stan u nelegalnoj gradnji u nekoj njivi da bi živeo u "Beogradu"

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA