≫ 

Sjajan prizor u našoj prestonici: Posle više decenija Beograđanka opet sija, simbol Beograda dobio novo ruho

Nedavno su završene rekonstrukcije na zgradi Beograđanke

  • 1

Zamenik gradonačelnika Beograda, Goran Vesić, objavio je na svom Tviter profilu sjajne fotografije zgrade Beograđanke koja posle više decenija ponovo sija. 

- Osvetljena rekonstruisana Beograđanka :) Decenijama nije sijala - napisao je on pored prelepih fotografija simbola Beograda koji je dobio novo ruho.

Nedavno su završene rekonstrukcije na zgradi Beograđanke, a tim povodom, Goran Vesić je u jednom od intervjua izjavio: "Ona je predstavljala pravo tehnološko čudo, jer je bila prva pametna zgrada na Balkanu. Rađena je prema projektu arhitekte Branka Pešića i tada je bila nešto potpuno novo. Sada zgrada dobija novi život jer je potpuno preuređena".

Dodao je da Beograd pokazuje da sve stare zgrade koje predstavljaju vrednost grada mogu da se obnove tako da dobiju potpuno novi život.

"Sačuvana su sva umetnička dela koja se ovde nalaze i hol je potpuno drugačiji", rekao je Vesić.

BONUS VIDEO:

Video: Vesić: Beograd će dobiti 7 novih mostova do 2030. godine! Spojićemo Zemun i Veliko ratno ostrvo!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Djordje

    8. jul 2022 | 02:19

    Teska srca moram priznati da je Vesic "car" za Mucka i Cvijo (Cucka i Cvija) koji su ga nasledili u vrsenju na gradskim funkcijama .

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA