• 0

Divac i Šapić obišli lokaciju budućeg olimpijskog kompleksa

Olimpijski centar na Bežanijskoj kosi biće baza za pripreme profesionalnih sportista, ali će moći da ga koriste i rekreativci

  • 0

Predsednik Olimpijskog komiteta Srbije Vlade Divac i predsednik opštine Novi Beograd Aleksandar Šapić obišli su lokaciju na Bežanijskoj kosi, u neposrednoj blizini bazena 11. april, gde je predviđena izgradnja nacionalnog olimpijskog centra.
- Ideja nam je da ova lokacija bude prvi olimpijski kompleks u Srbiji. Opština Novi Beograd je spremna da uradi sve što je u njenoj moći da se završi ovaj projekat, kao i da ustupi postojeće kapacitete, mislim na bazen 11. april, koji je nedavno renoviran - rekao je Šapić.

Jedini problem u realizaciji ovog projekta mogli bi da budu imovinski odnosi, jer je rekorat Beogradskog univerziteta vlasnik jednog dela zemljišta na kome je predviđena izgradnja centra. Vlasnici drugog dela su opština Novi Beograd i Vojska Srbije.
- Nadam se da će se uz dobro raspoloženje svih nadležnih organa rešiti ovaj problem. Izgradnjom kompleksa ne bi profitirali samo profesionalni sportisti, već i rekreativci - poručio je Šapić.
Kada objekat bude izgrađen, njime će rukovoditi Olimpijski komitet. Predsednik komiteta Vlade Divac rekao je da je lokacija idealna za nacionalni olimpijski trening kamp i da bi bilo šteta da ovakva šansa ne bude iskorišćena.
- Bio sam ovde pre nekoliko godina, ovde ima prostora i za rekreativan sport. Ako bismo došli u situaciju da napravimo centar, bila bi to mala oaza za sportiste - rekao je Divac.
U Španiji, čiji sportisti beleže vrhunske rezultate u mnogim sportovima, postoji veliki broj sportskih centara, koji imaju odlične uslove za pripreme sportista. Ideja Vlada Divca je da naši sportisti ne treniraju u takvim centrima u inostranstvu, već da dobre uslove imaju i kod kuće.
(Telegraf.rs)

 

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima