≫ 

Održan Beogradski karneval brodova: Najbolje dekorisan brod bio je "Horizont"

Prema rečima predstavnice Turističke organizacije Jelene Stanković izbor je bio jako težak jer je kriterijume "najlepši" i "najveseliji" brod ispunio svaki učesnik

  • 1
Karneval brodova

Foto: Tanjug/Tara Radovanović

Najbolje dekorisan brod na beogradskom 17. Karnevalu brodova je "Horizont", dok je titulu najveselijeg ponela "Anamarija" sa kapetanom Nenadom Gudurićem, saopštsila je večeras komisija nakon defilea oko 70 plovila, koje je predvodio brod Vatrogasne jedinice Beograd.

Uz brod "Horizont" čiji je kapetan bio Vlada Vukas, među tri najbolja ušli su i katamaran "Jana" iz Surčina sa kapetanom Kraškom Gengelačkim i brod "Sveti Luka" sa Velimirom Dejsnovim.

Prema rečima predstavnice Turističke organizacije Jelene Stanković izbor je bio jako težak jer je kriterijume "najlepši" i "najveseliji" brod ispunio svaki učesnik.

- Ove godine imali smo veliki broj brodova, oko 70, učestvovali su i turistički brodovi koji obilaze grad ali i oni privatni - rekla je Stanković i ocenila da je poseta premašila sva očekivanja.

Posetila je da je ovo jedna od omiljenih manifestacija Beograđana, kao i da je odluka da se događaj sa kraja avgusta pomeri za početak jula bila dobra.

- Imamo duži dan, a poslužili su nas i vremenski uslovi. Zaista imamo veliki broj posetilaca, kako domačih tako i stranih, što je još jedna prilika da se Beograd pokaže u najboljem svetlu - rekla je Stankovićeva.

Dodaje da je interesovanje i za EKO bazar koji je u okviru manifestacije postavljen na Sava promenadi, bilo veliko i što se tiče posetilaca ali i izlagača.

Od izuzetnog značaja su, kako je dodala, bile radionice, na kojima je najmlađim ali i najstarijim posetiocima predstavljen način na koji se čuvaju i reke i životna sredina.

Video: Splavarenje i kad pada kiša, pa to je nešto najlepše

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA