≫ 

Energija koju smo dobijali na svakom ćošku nas je nosila dalje: Ilija i Draško su heroji Beogradskog maratona

Kako bi Ilija istrčao maraton Draško Stanković je gurao njegova kolica

  • 0
Beogradski maraton Foto: MN Press

Nedavno su dodeljena posebna priznanja "Heroj 35. Beogradskog maratona", institucijama i pojedincima koji su dali veliki doprinos i pomerili sopstvene granice na nedavno održanom 35. Beogradskom maratonu. Među njima su bili i Draško Stanković i Ilija Urošević, navodi RTS.

Draško Stanković i Ilija Urošević su dva trkača, dva heroja, ovogodišnjeg Beogradskog maratona, zbog kojih bi svako od nas trebalo da se postidi za svaki izgovor zbog kojeg smo odustali od odluke da vežbamo ili trčimo.

Gostujući u Beogradskoj hronici, Ilija Urošević priznaje da nije ni znao za mogućnost da učestvuje na maratonu dok ga drugarica iz Sportskog saveza osoba sa invaliditetom Beograda nije pitala da li bi želeo da se prijavi.

Kako bi Ilija istrčao maraton, Draško je gurao njegova kolica i priznaje da mu to nije bilo teško.

- Nisam osetio ni umor, ni da mi je teško, niti da mi je smetalo sunce, ni da sam bio žedan. Nekako je poseban osećaj i energija koju smo dobijali na svakom ćošku nas je nosila dalje, i dalje... Tako da smo čak morali da se usporavamo da bi kolica izdržala, a ne mi - kaže Draško.

Jedan drugog su uzajamno bodrili, pevali, veselili se i ludo zabavljali. Ilija priznaje da se u jednom trenutku uplašio da će ispasti iz kolica, ali se na kraju sve lepo završilo.

Video: Dodeljena priznanja Heroj 35. Beogradskog maratona: Nagradu poneo i najstariji učenik 88

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA