≫ 

Urnebesni odgovori Beograđana kako podnose vrućine: "Očekujem da se svake sekunde onesvestim"

Građani su imali različite odgovore kako da se zaštite od toplotnog udara

  • 1

Beograd je, kao i veliki deo zemlje, zahvatio toplotni talas koji će kulminirati ovog vikenda temperaturama od oko 40 stepeni, ali Beograđani se ne žale mnogo i stoički podnose vrućine, kako mladi, tako i stariji.

Razgovarali smo sa građanima u Knez Mihailovoj, mahom sa uličnim prodavcima koji su nam dali različite odgovore na to kako se štite od paklenih vrućina.

Većina njih je odgovorila da konzumira veću količinu vode kako bi se zaštitila od visokih temperatura, a bilo je i onih koji su kao idealno sredstvo zaštite izabrali šunku, pa čak i gledajući "lepe žene koje prolaze kroz grad".

Jedan prodavac uličnih slika nam je rekao da kada je vrućina "uzme malo šunke" i "domaćeg eksluzivnog hleba od šest vrsta žitarica", te je podsetio na ironiju "umirem od žeđi, ali imam dovoljno vode u kolenima", a na kraju je rekao da je olakšavajuća okolnost u ovim toplotnim talasima "lepe žene koje šetaju kroz grad".

Jedna prodavačica sladoleda je izjavila da "nikako ne uspeva da izađe na kraj sa vrućinom" te da "očekuje da se svake sekunde onesvesti", ali da joj pomaže "sladoled kojim se hladi ceo dan".

Ulični prodavac stripova, knjiga i ploča kaže da vrućina ne utiče na broj kupaca. Kada je najvrelije između jedan i pet časova popodne se krije u hladovini i koristi vodu iz "skladišta".

Ostale odgovore građane pogledajte u videu gore.

Video: Na jugu je hladnije nego ovde: Beograđani podelili kako podnose vrućine

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Joka

    22. jul 2022 | 01:02

    Klima se ne gasi a izlazak napolje tek oko 6 plaza i dolazak oko 9

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA