Svakodnevno suzbijanje odraslih jedinki i larvi komaraca

Sektor ekologije i unapređenja životne sredine JKP "Gradska čistoća" tretman suzbijanja odraslih jedinki komaraca uređajima sa zemlje, zahvaljujući odgovarajućim vremenskim prilikama, obavljaće i u sredu, 3. avgusta u terminu od 20.00 časova do ponoći, dok će larvicidni tretman nastaviti da se sprovodi svakog dana jer on ne zavisi od vremenskih uslova

  • 0
Divovski komarac

Foto: Mateja Beljan

Tretman suzbijanja odraslih komaraca u sredu, obuhvatiće lokacije Šiljakovac, Glumčevo brdo, jezero Duboki potok, Lisović, Baćevac, Boždarevac, Lazarevac, Barajevo i Mladenovac. Apeluje se na pčelare da preduzmu potrebne mere kako bi zaštitili pčele tokom sprovođenja akcija na lokacijama gde se obavlja suzbijanje komaraca.

Preparat koji ekipe JKP "Gradska čistoća" koriste za tretman ovih insekata registrovan je od strane Ministarstva za zaštitu životne sredine i upisan u Privremenu listu biocidnih proizvoda, te zbog njegove upotrebe nema razloga za strah.

Preduzeće apeluje na sugrađane da ekipa omoguće nesmetano sprovođenje tretmana komaraca u cilju što efikasnije zaštite Beograđana od ujeda ovih insekata kontrolom i smanjenjem njihove brojnosti.

Zbog infekcije koju mogu preneti komarci zaraženi virusom groznice Zapadnog Nila, sugrađanima se savetuje da redovno prazne vodu koja se zadržava oko kuća, u buradima, kantama, saksijama za cveće i starim gumama itd. Da koriste zaštitne mreže na prozorima i vratima i izbegavaju boravak u prirodi u vreme najveće aktivnosti komaraca. Ukoliko moraju da borave na otvorenom prostoru preporučuje se odeća sa dugim rukavima i nogavicama, kao i upotreba repelenata protiv uboda insekata.

Beograđani svakog radnog dana od 7.00 do 15.00 časova mogu da prijave lokacije na kojima primete povećano prisustvo komaraca pozivom na besplatan broj telefona 0800 000 807 ili putem elektronske pošte na adresu ekologija@gradskacistoca.rs.

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA