• 0

Tokom vikenda besplatno odnošenje kabastog i elektronskog otpada

JKP "Gradska čistoća" pored tradicionalne akcije besplatnog odnošenja kabastog otpada svakog prvog vikenda u mesecu, nudi i uslugu odnošenja elektronskog otpada

  • 0
Kabasti otpad, gradska cistoca

Foto: Shutterstock

To znači da sada uz nepotrebni kabasti otpad, Beograđani imaju mogućnost da besplatno odlože i elektronski otpad u koji spadaju stari televizori, računari, frižideri, šporeti, kuhinjski i ostali kućni aparati.

Sugrađani nepotrebni kabasti i elektronski otpad mogu da ostave tokom dana vikenda 6. i 7. avgusta pored kontejnera ili ispred svojih dvorišta, odakle će ih ekipe "Čistoće" u potpunosti besplatno ukloniti.

Oni koji raspolažu većim količinama otpada treba da se jave JKP "Gradska čistoća" na besplatan broj telefona 0800-000807, kako bi obavestili ekipe preduzeća o količini otpada i lokaciji na kojoj će ga ostaviti.

JKP "Gradska čistoća" apeluje na sugrađane da iskoriste ovu akciju kako se kabasti i elektronski otpad ne bi gomilao na javnim površinama ostalim danima u mesecu kada se ta usluga naplaćuje. Odnošenje kabastog i elektronskog otpada besplatno je samo za građane Beograda.

Pravni subjekti i preduzetnici uslugu odnošenja kabastog i elektronskog otpada mogu koristiti kad god imaju potrebu za tim i po izuzetno povoljnim cenama, a usluga se naplaćuje po kubnom metru odnetog otpada i broju utrošenih sati.

Podsećamo sugrađane da građevinski otpad poput šuta ne spada u kabasti otpad. Odnošenje šuta i ostalog građevinskog otpada je usluga koja se naplaćuje u skladu sa cenovnikom vanrednih usluga "Čistoće". Za sva fizička lica su obezbeđeni besplatni džakovi za odlaganje šuta, koje građani mogu preuzeti na pogonu JKP "Gradska čistoća" u opštini u kojoj žive. Sve informacije o cenama i uslugama "Gradske čistoće" dostupne su i na sajtu www.gradskacistoca.rs.

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Ne želim da budem informisan
Ok