≫ 

Sve toplane u Beogradu mogu da rade i na mazut, ovog energenta biće dovoljno u slučaju nestašice gasa

"Pripremamo se za hladne dane i cilj nam je da u potpunosti obezbedimo sve raspoložive kapacitete"

  • 3
Toplane Foto: Promo

Direktor Javnog komunalnog preduzeća "Beogradske elektrane" Rade Basta i predsednik Sindikalne organizacije "Beogradskih elektrana" Slavoljub Jovanović obišli su danas toplanu "Dunav" kao i postrojenja za skladištenje mazuta.

- Upravo je krenula isporuka mazuta za "Beogradske elektrane" i naredna dva meseca obavljaće se prijem 8.500 tona mazuta koje uz postojeće količine koje imamo, obezbeđuju redovan rad i neophodne rezerve u slučaju poremećaja u isporuci gasa. Posebno bih naglasio da u nedostatku gasa sve toplane mogu da pređu na mazut. Pripremamo se za hladne dane i cilj nam je da u potpunosti obezbedimo sve raspoložive kapacitete. Kako je i poznato, kada je u toku grejne sezone najveća potrošnja "Beogradske elektrane" koriste u proizvodnji toplotne energije tri miliona kubika gasa, odnosno 3.000 tona dnevno alternativnog goriva - mazuta - navedeno je u pisanoj izjavi direktora JKP "Beogradske elektrane" Radeta Baste.

Video: Spektakularno rušenje nuklearne elektrane u Nemačkoj

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Janko

    10. avgust 2022 | 15:48

    Bolje da se smrznem nego da umrem od te nafte od koje će grad biti kao Auswic

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA