≫ 

Pacijenti u Kovid bolnici u Batajnici imaju srednje teške kliničke slike: Trenutno smešteno 240 obolelih

Najmlađi pacijent ima 29, a najstariji 96 godina

  • 1
Kovid bolnica u Batajnici, Batajnica Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Pacijenti smešteni u Kovid bolnicu u Batajnici imaju uglavnom srednje teške kliničke slike, rekla je direktorka ove zdravstvene ustanove Tatjana Adžić Vukičević.

- Imaju srednje teške kliničke slike, ne što se tiče samog kovida, već zbog pridruženih bolesti. Moramo imati u vidu da su to sugrađani starije životne dobi - navela je Adžić za RTS.

Ona je ranije navela da je u ovoj bolnici trenutno smešteno 240 pacijenata, te da su smešteni u osam jedinica poluintenzicnog lečenja i jednoj jedinci intenzivnog lečenja.

Navela je da su u ovu kovid bolnicu u ponedeljak, na ime pomoći, stigle i 54 medicinske sestre mahom sa područja Beograda.

Sagasila se sa epidemimiolozima koji očekuju da će doći do rasta broj kovid pozitivnih na dnevnom nivo što će, kako je ocenila, dovesti do povećenog broja hospitalizovanih.

- Spremni smo da odgovorimo na sve buduće eventualne izazove -  rekla je Adžić Vukičević.

Najmlađi pacijent ima 29, a najstariji 96 godina.

Video: Povećava se broj zaraženih koronavirusom u Kragujevcu: Kliničke slike nisu teške

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Coas

    11. avgust 2022 | 08:51

    Prosecna zivotna dob? Ima li pacijenata bez pridruzenih bolesti? Odnos vakcinisanih i nevakcinisanih? Brojevi koje nam dajete ne znace nista i sluze samo za dizanje panike. Od trenutno zarazenih koje znam simptomi su promuklost i grebanje u grlu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA