Skupština grada zabranila reklame na vozilima GSP

Odbornici su odlučili da se zabrani postavljanje reklama na vozilima GSP spolja i na prozorima u unutrašnjem prostoru

  • 4
Tramvaj švajcarac Foto: GSP Beograd

Odbornici Skupštine grada na današnjoj sednici odlučili su da se zabrani postavljanje reklama na vozilima GSP spolja i na prozorima u unutrašnjem prostoru.

Podsekretar Sekretarijata za javni prevoz Milomir Vidaković rekao je će u unutrašnjosti vozila ipak biti ostavljen prostor za reklame na određenim mestima i pozvao sve prevoznike da izgled svojih vozila usklade sa tom odlukom, prenosi Tanjug.

Odbornici su usvojili i Odluku da privatnim prevoznicima plaćaju više po pređenom kilometru nego do sada.

Gradski menadžer Miroslav Čučković rekao je da GSP za prevoz putnika dobija 16,5 milijardi dinara, Lasta 5,5, a privatnici 1,5 milijardi dinara.

- Treba nam više vozila, 1.500 više nije dovoljno jer se grad širi. Mnogi ljudi pešače i po nekoliko kilometrima do autobuske stanice - rekao je Čučković.

Skupština grada odlučila je i da se slobodni umetnici uvrste u kategoriju lica koja plaćaju prevoz po povlašćenim cenama, a donela je i odluku o izmeni Odluke o javnim parkiralištima, kojom se privatnim investitorima omogućava da grade garaže i naplaćuju parkiranje u njima.

To pravo do sada je imao samo "Parking servis", a u obrazloženju odluke se navodi da će se takvim rešenjem poboljšati situacija sa parking mestima u Beogradu.

Skupština grada usvojila je i Odluku o javno-privatnom partnerstvu za izgradnju gasne stanice za vozila GSP.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • On

    18. avgust 2022 | 23:05

    Umetnici povlašćeni koji imaju najvise a ostali ???

  • Nina

    19. avgust 2022 | 09:54

    Konačno se vise nećemo voziti u "pokretnim kontejnerima"kao u cirkusu gde ne vidite ni vrata ni prozore od šarenih reklama.Iskreno se nadam da ce se namera sprovesti u delo .

  • Mihajlo

    19. avgust 2022 | 10:35

    Jedan normalna odluka da "sakrije" ostale muljatorske...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA