≫ 

Pitajte Gugl, ali ne za Žetelačku ulicu: U ovom delu Beograda živi mnogo starih, ne može da ih nađe ni Hitna

Slučaj nije usamljen, već se desilo na Vračaru

  • 2
Mapa Beograda Foto: Shutterstock

Ima je na tabli, ali kada se na Gugl mapi ukuca Žetelačka ulica, takve u Surčinu nema. Umesto Žetelačke, piše Železnička.

- Na Guglu stoji ulica Železnička, a ista takva postoji i na kraju Surčina i sad imamo problem. Dosta je starog stanovništva. Ovde kad pozovemo Hitnu pomoć oni odu tamo - kaže stanarka Ružica Mihajlović.

Nije prvi put da ova ulica menja naziv. Ranije se zvala Mlinska.

- Kad neko dolazi u goste baš je teško da se objasni, teško je da se nađe na Guglu - kaže Dušan Nikolić iz Žetelačke ulice, prenosi RTS.

- Skoro nam je dolazio jedan naš prijatelj iz Španije, jedva nas je našao, otišao je u Dobanovce - rekla je Ružica.

U Opštini Surčin kažu da Žetelačka ulica zvanično postoji i da je upisana u Katastru još 2001. godine, ali iz nekog razloga je Gugl mapa, koju koristi najviše ljudi, ne prepoznaje.

RTS se obratio sa pitanjima na ovu temu i predstavnicima Gugla u Srbiji. Navode da su pitali koliko često ažuriraju mapu, ali da odgovor nisu dobili.

Ružica im je rekla da se obraćala svim institucijama, ali da su svi rekli da nisu odgovorni.

Na drugim aplikacijama postoji Žetelačka ulica u Surčinu, ali njih koristi manje ljudi. Ovo nije usamljen slučaj. U decembru prošle godine Riječka ulica na Vračaru promenila je naziv u Kneginje Ljubice, ali tog imena nema na Gugl mapi.

Dodaju i da postoji opcija da sami građani na Gugl mapi ucrtaju put koji nedostaje ili upišu novi naziv ulice. Potrebno je da uđu u aplikaciju, napišu novi naziv i sačekaju da Gugl odobri. A koliko će to trajati, niko ne zna, ističu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA