≫ 

"Svratište" ispraća u školu svoje đake prvake: Pomozimo im da napune rančeve

Ove godine imamo ukupno 350 školaraca

  • 1
Svratište za decu Foto: Privatn arhiva

"Svratište za decu u uličnoj situaciji", kako i sam slogan kaže, brine o deci koju svi znamo. Oni često i rade na ulici, žive na rubu egszistencije. Upravo Svratište Beograd, kada mališana nema na ulicama, brine o njima uz pomoć građana.

Svakodnevna borba za njihovo bolje sutra, u rukama je Svratišta i građana koji žele da im pomognu. Svratište je namenjeno za sve mališane, koji pre svega unutar ove organizacije dobijaju osnovne životne potrebe: hranu, toplu kupku, obrazovanje, igru, šalu i razumevanje. Pored svega, postoji tim ljudi koji je svakodnevno sa njima i koji im pomaže u psihološko-socijalnom smislu.

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 A post shared by Svratiste za decu Beograd (@svratistebgd)

Budući da za nekoliko dana počinje nova školska godina, kontaktirali smo svratište kako bismo dobili informacije kako se mališani o kojima brinu tokom dana spremaju za 1. septembar i da li im je nešto potrebno.

- Naša prva akcija pred početak svake školske godine, jeste akcija "Limunada" gde se od prikupljenih sredstava finansira oprema za školu. Nakon toga, uvek se građani oglase koji doniraju veliki broj stvari, te mi tako imamo deci da priuštimo sve - pričaju za Telegraf.rs iz svratišta.

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 A post shared by Svratiste za decu Beograd (@svratistebgd)
- Ovde je sa nama veliki broj dece svakodnevno, trudimo se da aktivno radimo sa njima, i da im obezbedimo sve. Takođe, imamo razne radionice, mi radimo sa njima, ali i volonteri koji im pomažu oku učenja i svega što ih zanima. Pored svega toga, imamo akcije kada se deca vode u Zoo vrt, pozoruište ili bioskop, trudimo se da im obezbedimo apsolutno sve.

Prvi dan u školi je početak novog životnog poglavlja, a ko ovu decu ispraća do školske klupe, otkrivaju nam iz Svratišta

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 A post shared by Svratiste za decu Beograd (@svratistebgd)

- Mi, to je naša obaveza mi smo sa njima stalno. Pored roditelja te dece, mi ih ispraćamo tamo i tokom cele skolske godine smo sa njima. Radimo zajedno domaće zadatke, rešavamo nedoumice i sve to kroz šalu i smeh. Ove godine imamo ukupno 350 školaraca.

Apel i poziv za sve građane

- Želimo da nam se priključe svi koji žele da volontiraju. Mi se nalazimo na dve lokacije u Beogradu. Jedna je na Novom Beogradu u Bulevaru Arsenija Čarnojevića 145, i na Zvezdari u Krcinoj ulici 7. Poziv je za vse koji žele da se druže i da ovoj deci ulepšaju detinstvo. Takođe apelujemo na sve ljude koji mogu, hoće i žele da nam pomognu da nam se jave - kažu nam iz svratišta.

Video: Posetili smo svratište za decu na Novom Beogradu: Sačekala nas je radost, igra, ali i briga

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • H2D4F6

    30. avgust 2022 | 14:48

    Ako deca imaju žive roditelje onda neka im oni napune rančeve,da više rade a ne da lenčare.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA