≫ 

Beograđani otkrili hoće li smanjiti potrošnju struje: "To treba da radi svaki dobar domaćin"

Hoćete li vi smanjiti potrošnju električne energije? Ako da, javite nam u komentarima kako.

  • 23
Štednja struje Foto: Shutterstock

Povodom najave da će građani koji budu štedeli struju dobiti značajan popust, veliki broj građana rekao je da već štedi struju ,dok su neki poručili da im je u planu da smanje potrošnju električne energije.

Većinu građana je ova najava osvestila i njihovi planovi su da će malo racionalnije da koriste električnu energiju, dok ima i onih koji ne planiraju da smanje potrošnu struje.

Beograđani su za Tanjug rekli da svakako u narednom periodu planiraju da više štede struju, pa je jedan sugrađanin poručio:

- Čuo sam najavu, ja se u svakom slučaju trudim da štedim, ovo me neće naterati da štedim još više, jer sam takav po prirodi.

Jedan od građana kaže da struju uvek štedi i da koristi samo frižider, televizor i komjuter, kao i da razume motive pomenute najave, jer smatra da mnogi ljudi koriste struju bez potrebe.

Kuvanje Foto: Pixabay.com

- Planiram da štedim više u narednom periodu, kuvaću kada je struja jeftinija, neću danju ništa da uključujem, uveče što manje sijalice, jedino ne mogu bez televizora - poručila je sugrađanka.

Slično mišljenje imala je i gospođa koja je rekla da oduvek štedi struju, da kuva kada je jeftinija struja i da koristi samo onoliko koliko je potrebno, dok je druga poručila da nije štedela struju, ali da joj je plan da smanji kuvanje u narednom periodu.

- Apsolutno kao i svaki dobar domaćin treba voditi računa o svim drugim rashodima u domaćinstvu da bi pomogli uopšteno državi, našoj dragoj Srbiji. Do sada sam štedeo i uvek koristim priliku da koristim termičke uređaje u vreme jeftine struje - rekao je sagovornik.

Drugačije mišljenje imao je jedan sugrađanin koji je rekao da neće štedeti struju, a na pitanje zašto odgovorio je:

- Nema potrebe, videćemo šta će biti.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić u subotu je na konferenciji za novinare najavio da će građani koji budu štedeli struju, dobiti veliki popust.

Hoćete li vi smanjiti potrošnju električne energije? Ako da, javite nam u komentarima kako.

Video: Misterija i dalje traje: Ponovo gore instalacije u Prokuplju iako je struja isključena

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zoki

    28. avgust 2022 | 22:24

    Oni se rasipali i punili svoje dzepove dok smo Mi stedeli da prezivimo.Sad kad su sve u napred potrosili opet Mi da stedimo.Dokle vise?Hoce li nekad moci da se u ovoj Srbiji zivi zivotom dostojno coveka?

  • zbun

    28. avgust 2022 | 22:20

    Pogasite beograd na vodi i eto resenja!

  • FANTOM

    28. avgust 2022 | 23:30

    Mesečno leti i zimi trošim oko 500 kw za 150 kvadra uz račun od 4000 din. do 5000 dinara. Kud bre više da prištedim? Možda da kupim ženi veš mašinu " dolenje-gorenje" od rebrastog lima pa neka ručno voza veš po njemu ili da se kupamo samo za Božić, Vaskrs, slavu a decu kada uhvatimo. Dole buržoazija!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA