≫ 

Osmesi dece i roditelja orili se vrtićem: "Filmić" otkriva kako je kod njih izgledao početak radne godine

Pored početka školske godine, počela je i radna godina u vrtićima

  • 1

Početak je septembra - vrtići širom Srbije otvorili su svoja vrata za naše mališane u novoj radnoj godini.

Budući da ove ustanove nemaju raspust kao škole, leto koriste kako bi se temeljno pripremili za dolazak novih mališana.

Kako deca reaguju kada u septembru dođu u vrtić, kakva je atmosfera i kako decu primremiti za predškolsku ustanovu, ispričali su nam zaposleni iz vrtiću "Filmić" na Čukarici.

Psiholog stručni saradnik Katarina Đurić, glavna je podrška roditeljima i deci.

- Mi se trudimo da deci ovde bude lepo, da im bude inspirativno i da ih ovaj prostor poziva da budu kreativni i veseli. Kako dete pripremiti za vrtić, to je često pitanje, ali mislim da je potrebnije roditelje pripremiti, jer deca kao deca nemaju neki veliki strah. Mi smo tu uvek za njih, trudimo se da im bude što bolje, da odgovorimo na svako pitanje i da im se maksimalno posvetimo. Naravno, ima dece koja se ne uklope istog trenutka, dok ima i dece kojoj treba malo više vremena, upravo iz tog razloga dolaze i roditelji koji ostaju jedan dan sa decom ovde kako bi se svi navikli, jer ipak je to velika stvar za sve njih - kaže Katarina Đurić.

Prva osoba u svakom vrtiću jeste sestra/vaspitač, koja je konstantno sa decom tokom boravka u vrtiću.

- Naš jedan dan je ispunjen raznim igrama, pokušavamo da kroz svaku igru nauče nešto novo i da im odgovorimo na sva pitanja. Naš veliki pomoćnik, jeste prostor, jako se trudimo da on decu inspiriše i da ih motiviše. Odgovaramo na njihova pitanja, dajemo im smernice, pravimo razne radionice za njih i trudimo se da nauče što više od nas. Napravili smo i organsku baštu, to je deci jako zabavno, time ih učimo mnogim stvarima za život, a sve je kroz igru i zabavu - kaže Ivana Šapić.

Budući da je radna godina tek počela, evo kako je bilo 1. septembra u vrtiću "Filmić"

- Atmosfera je bila sjajna. Svi su bili veseli, došli su roditelji sa decom i sjajno su se proveli. Za sada je upisano 70 mališana, raspoređeni su u grupe. Ovo je novi vrtić, zaista smo opremljeni, kako unutar objekta tako i napolju. Imamo sve što je potrebno za decu, imamo veliko dvorište i mislim da će deci biti sjajno. Vidimo da su i roditelji zadvoljni izgledom vrtića, a mi znamo da ćemo dati sve od sebe da svako dete ovde dolazi sa osmehom - kaže Marijana Branković.

(telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA